Litt om oss selvTorill

Torill har drevet med hunder så lenge hun har levd. Hun ble født på Grünerløkka, og vokste opp på Romsås. Her var hun fast hundelufter for naboenes hunder. Det var gjerne 4-5 hunder av gangen som var med på tur før middag, lå i gangen hjemme og ventet mens Torill spiste middag, for så å gå ny tur etter middag. Så ble de levert til sine respektive hjem.


I de senere årene har hun drevet svært aktivt med schäferhund. Siden 1990 har hun vært aktiv med egne hunder i konkurranser. Det startet med ENO som hun førte fram som BRUKSHUNDCHAMPION, samt sølvmedalje i NM for brukshunder. Hun konkurrerte helt opp til eliteklassen i lydighet, fikk frem Ricki som UTSTILLINGSCHAMPION, har både brukshund kåret og avlskåret en rekke hunder. Er instruktør 1 i Norsk Kennel Klubb (NKK). Er godkjent figurant på mentaltest. Holder jevnlig kurs for Norsk Schäferhundklubb avd. Kongsberg. Bruker nå sin kunnskap innenfor vår kennel!


Rapunzel, Torill og Extra sommeren 2009 (Norsk Vinner)


Trond

Trond-Egils hundeliv begynte for fullt da han traff Torill i 1990. Sin første egne hund var schäferen Ina, som han i 1992 godkjente som politihund (narkotikahund). Året etter ble Ina også lavinehund i politiet. Begge disse godkjenningene opprettholdt ekvipasjen, etter hvert 2. år å ha vært i gjennom regodkjenning, helt fram til Ina ble pensjonist i år 2000.

På disse årene var de ute i tjeneste, og skaffet seg solid praktisk hundeerfaring. Parallelt med dette konkurrerte de innenfor brukshund, utstilling og lydighet (opp til eliteklassen). Etter hvert ble også interessen for oppdrett stor. En interesse som har blitt større og større, er interessen for stamtavler og linjer, og det å sette sammen rette kombinasjoner innefor oppdrettet.


Utover i det nye årtusenet, har interessen for RIK (altså SCHH-BHP-IPO) blitt stor. Har selv avlagt prøver både i Danmark og Tyskland. Har deltatt på motprøver med egne hunder både på Norsk- og Svensk vinner. Er RIK-figurant i avdeling Kongsberg. Er utdannet instruktør 1 i Norsk Kennel Klubb (NKK), og er  AUTORISERT KARAKTERTEST DOMMER, MENTALTEST DOMMER (MH), SAMT UTHOLDENHETSPRØVEDOMMER OG FERDSELSPRØVEDOMMER i NKK. Har de senere årene reist mye til Tyskland for å lære om RIK, og skaffet seg mye nyttig erfaring på disse kombinert trenings-/ferieturene.


 .
Katarina

Katarina er født i 1998, og har fra hun var bitte liten hatt et naturlig og godt håndlag med dyr. Hun var ikke store jenta før hun satt i valpekassa og "ordnet opp" med de små. Katarina synes det er moro å være med på utstillinger og har sin unge alder til tross, utmerket seg som en god handler i utstillingsringen. Hun har også katten Pusur som hun holder på med i tillegg til at hun er aktiv utøver i skisporet om vinteren.

Katarina og Yzzi - foto tatt med ca 10 års mellomrom

Camilla og Joakim (svigersønn) bor på Notodden sammen med Wendy av Trinento (Lexie).  De hadde E-kullet der sommeren 2019. Joakim er egentlig mest håndballinteressert - men har virkelig fått dreisen på hundetreninga også.  Camilla trener lydighet og bruks - og er fast hundepaseer her på Veberg, når vi er borte uten hunder.  De er et godt team!

Laila og Kjell ble vi kjent med i 2003, da de kjøpte hund av oss. De hadde også hatt hund tidligere, og de har også hest. Etter at de mistet den flotte langhårede hannhunden sin, så overtok de Vivi. . De i sammen med deres yngste datter Sandra, har også Xabi fra kennel Trinento. De trener litt lydighet og utstillingstrening. De har et flott feriested (småbruk) i nærheten av Gransherad, hvor vi bodde før! Valpene som vokser opp hos Laila og Kjell i Solbergelva for den best tenkelige starten på sine hundeliv. Fra sommeren 2017 har langhårstispa Pola aus dem Aurum Zwinger flyttet inn hos Laila og Kjell.

Bente og Nicolai har kommet inn i oppdrettet i rakettfart. Bente fikk Thelma i 2007. Siden har det gått slag i slag for advokat ekteparret fra Bekkestua. Bente har konkurrert i lydighet og avlskåret Thelma - helt på egenhånd. Nå har de også Ylva, som hun bla trente opp til SG12 på Norsk vinner 2010. Nicolai er supersprek, og holder begge tispene i topp kondisjon. Sommer 2010 hadde de Ultra sitt kull for kennel Trinento hjemme hos seg. Bedre oppvekst kunne de ikke fått! Bente og Nicolai har nå Ylva, som er pensjonist, og Qira, som vi håper at skal bli en av Thelmas etterfølgere.

Marit er Trond-Egil sin mor. Hun og Kjell hadde en langhåret schäferhund gjennom 1990-tallet, før de fikk Fia, som de hadde mye glede av. De har tidligere hatt flere hunder og kull for oss. Marit har nå Freidi, hun er med over alt i en aktiv pensjonisttilværelse.

Per-Øystein er Trond-Egils bror. Han har selv ingen egen hund. Men han er hundelufter og medhjelper på mye av det som skjer i kennel Trinento. Han er med i avd. Kongsberg og er fast hundepasser for Marit!

Hilde og Aage  har vært faste innstruktører på Trinento-treffet i en årrekke. De har selv vært innstruktører for "Din beste venn" i Oslo. Begge har bakgrunn fra forsvaret, og Åge har også utdannet Indy til militær tjenestehund. Hilde har Nemi hun trener med. I 2009 ble de foreldre til Herman og kjøpte seg en flott plass i Ytre Enebakk. De er våre gode venner og medhjelpere.


Tove og Thor Egil har vært med i oppdrettet gjennom flere år.  Har hatt flere Trinento hunder og har når Yra av Trinento.  Er gode ambassadører for oppdrettet og stiller opp i stort og smått for oss og hundene.

19.6.2021 giftet de seg i Nittedal kirke.

Bente og Knut  Eiere av Bine av Trinento og gode venner av oss som stiller opp i tykt og tynt både sosialt og hundemessig! Knut er også fast reiseleder, fotograf og webmaster!

Anne-Grete og Arnkjell Engtrø bor på Reinsvoll på Toten. De hadde først Tarzan av Trinento fra oss, en super hannhund - som etterhvert gikk bort etter et langt og flott liv. Deretter fikk de Zackie - ei nydelig langhårstispe !  Engtrø's er alltid positive og stiller opp. Arnkjell trakterer trekkspill og er fast musiker på alle Trinento arrangement ! 

Trond Øen har hatt Trinento- hund i en årrekke ! Han er kunnskapsrik og hjelpsom - siste «skudd på stammen» er Linka av Trinento. Trond holder også på å utdanne seg til instruktør.

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento