WhippetTrykk på linkene for å lese mer om dem.


Avlstisper: 


Diamond Love av Trinento - Bella


Ginger Wine av Trinento


Courtborne Gossip GirlAndre:


NV CH Armanis Shining Bright av Trinento


Utzons ASim Pretty Woman


Exellent Miss Riggs


Utzons Jubileum Julie Flash

Litt oppdatering på Whippetfronten.


Det har, på forskjellige sosiale medier, vært satt fokus på helse på Whippet i den senere tid, og flere Whippeteiere har vært uheldige og fått helseplager på sin hund- relatert til skjelett!

Dette er hunder fra forskjellige oppdrettere rundt om i Norges land.

I og med at Whippeten tidligere ikke har blitt helsetestet på skjelett - vet vi egentlig ikke hvordan ståa er med skjelettet til Whippeten. Pr nå har Norsk Whippet klubb INGEN formelle krav for avl. Dette er uvant for oss som har avlet på schäfer i over 30 år.


Noe må også skje med Whippet - vi går gjerne i front her.


Whippeten har eksplodert i antall de senere år, mange har fått øynene opp for denne flotte rasen.

Når en rase blir så populær på kort tid, kan det fort komme følgefeil. Er det det vi ser en start på nå? Det er umulig å si.


Vi har i vårt lille oppdrett begynt å røntge de hundene vi skal bruke i avl.

Det har medført at vi ønsker å restarte litt hos oss, da flere av våre hunder hadde HD (svak grad) - fri for AD og en grad av LTV.

Verdt å merke at vi aldri har merket noen symptomer på dette hos hundene våre, og at dette kun er en røntgen diagnose.


Vår filosofi er at det er viktig å ta tak i dette og avle på dyr som er fri for HD og AD - er sunne og friske og har god mentalitet og kommer fra gode kull.

Vi vet ikke utbredelsen av skjelettplager, og det kan være at Whippeten har hatt dette i alle år uten at vi vet. Man skal jo ikke lete etter feil om hunder er friske og sunne, men det er kommet så mange tilfeller av HD og LTV, så vi tar grep og har fokus på det.


Helhet er også viktig å tenke på og ha med seg i avlsarbeidet. Derfor er det ikke sånn at alt det er en feil med, vil bli «kassert», men vi ønsker å vite hva vi da velger som avlspartner- at de for eksempel ikke har samme feil.


Her må vi bygge sten på sten, for å prøve å beholde en sunn og frisk rase videre fremover.


Vi har fremover planer om å avle på:


Bella er

HD/AD fri (NKK)

LTV: 0 (Incoc)

Spondylose: 0 (Incoc)

Av: 0 (Incoc)

Bella har bestått karaktertest og hun har gjennomført MH med kjent mental status.

Bella er en fantastisk tispe som vi har store forventninger til fremover.


Gossip er

HD/AD fri

LTV: 4( 8 lumbalvirvler)

Gossip har bestått K-test.

Selvom Gossip har en LTV 4, vil jeg prøve et kull på henne om jeg finner en passende hannhund som er frirøntget. Utenom en ekstra lumbalvirvel, ser skjelettet til Gossip veldig bra ut.

LTV 0: (8 lendevirvler.)Kikki er foreløpig ikke røntget, men vil bli det før evt paringVi har også nyheter i vente- følg med oss og se hva som kommer fremover


                

04.07.2024

Vi har en tispevalp og et par hann valper igjen etter en flott kombinasjon med Whippeter av topp klasse både på gemytt, helse og eksteriør

25.05.2024

Søndag 26/5-24 kom det et stort flott kull til verden hos kennel Trinento.

Courtborne Gossip Girl leverte intet mindre enn 12 valper!! 5+7.


Gossip tok utfordringen på strak labb. Hun steller og stuller med de små og melkebaren er oppe 24/7

Gossip er ei herlig jente med mye futt og fart ute, og ro inne. Hun er hengiven og kjærlig ovenfor stort og smått av tobeinte og andre hunder. Hun har også vent seg til og etterhvert akseptert at vi har fått katt i hus

Den stolte pappan er NUCH Xploring Come Rain Come Shine aka Liam, en flott gutt med en nydelig personlighet, som jeg bare har falt helt for. Takk til Bjørg Foss for muligheten til dette kullet

Jeg håper og tror på harmoniske gode hunder med sunn og god helse

Valpene vokser opp i stua og vi får hjelp av andre hunder, pus, barnebarn, familie og mange gode venner til god sosialisering
Valpene vil etterhvert blant annet bli med på bilturer, byturer og hundetrening. Valpene får markkur ved 2-4-6 og 8 ukers alder og de leveres med helseattest, vaksine, chip og en valpepakke
Kennel Trinento har tilbud om gratis hundetrening hver mandag i i Drammen gjennom vår og høst semesteret for våre valpekjøpere.

Ta kontakt om du skulle være interessert i valp fra denne kombinasjonen.

Se også Trinento.com for mer info om oss og vårt oppdrett

Link til kombinasjonen:
https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?dam_uuid=f9a9d6f9-36e9-4962-80bd-1da6a3e58a2e&sire_uuid=09914e55-155a-4684-94bb-7a22bbe21534

14.05.2024

Gossip (Courtborne Gossip Girl) ble 28.03 paret og ble i dag bekreftet drektig med Liam (N UCH Xploring Come Rain Come Shine). Valper ventes i månedsskiftet mai/juni. Valpene vil være leveringsklare i slutten av juli.

Gossip er fire år gammel og dette blir hennes først kull. Hun er en frisk, aktiv hund med meget god mentalitet. Gossip er røntget fri for HD og AD, og er øyelyst UA. Gossip har bestått karaktertest (mentaltest med skudd). Gossip er uoffisielt røntget med en L8- som i Norge regnes som en normalvariant.

Liam er fem år gammel og har så langt tre kull etter seg. Han er en frisk og rask hannhund med et nydelig gemytt og et rolig, herlig vesen. Liam er røntget fri for LTV og spondylose (Incoc).

Både Gossip og Liam har gjort det godt på utstilling. Liam er norsk utstillingschampion, mens Gossip mangler et CERT for å bli champion.

Vi gleder oss til valper etter Gossip og Liam og tror at de vil komplimentere hverandre godt. Ta gjerne kontakt ved en interesse for en valp etter denne kombinasjonen.

03.12.2023

Noen ganger tar FB oss til tanker/ønsker/opplevelser som vi ikke har tenkt på før.

En morgen jeg våknet veeeeldig tidlig og ikke fikk sove igjen, åpnet jeg FB.
Det første bildet jeg så var en Whippetvalp som stirret meg rett inn i øynene.
Jeg falt for uttrykket og tenkte at den valpen vil jeg ha!
Så så jeg at det var en hannhund- så tenkte jeg at den skal jeg ikke ha… jeg skal IKKE ha hannhund!

Bildet av valpen fulgte meg i hodet hele dagen og dagen etter, jeg kunne ikke glemme det uttrykket- jeg måtte se på bildet på nytt- jeg måtte begynne å lete etter bildet igjen. Det eneste jeg husket var at det var på en Whippet side, men de er det ikke bare en av for å si det sånn…
Jeg fant igjen bildene etter mye leting og hadde samme følelsen igjen! Den valpen ville jeg ha- tispe eller hann.

Sendte så en mld til oppdretter og jeg har hatt dialog med de i noen uker og denne helgen er valpen hentet fra Polen og hit.

Han har taklet hele turen utrolig fint! Ikke et pip, bjeff eller uro, noen ganger nyskjerrig blikk og noen ganger litt sånn; det her er kanskje litt i overkant av hva jeg er vant til, jeg legger meg i buret litt jeg nå.
Alt i alt helt super første dag med denne valpen.
Nå skal han få vokse seg til og vi skal gi han både kjærlighet og trening – så får vi se om et par år – når "fasiten" ligger der – om ønskene mine er oppfylt.
Det har jeg rett og slett tatt en sjanse på- som man alltid må med valp da, det er bare litt mer greier med import.
Tico sin pappa er Multi Ch Dandy II of Gentle Mind- han synes jeg er en flott hund med vakre bevegelser.
Mor er: POL Ch Contemp Tamika- hun er fra helnorske linjer.
Jeg syntes dette var en spennende kombinasjon!
Tico kommer fra et kull med 5 gutter og 6 tisper. Alle uten utstillingsfeil!
Vi ønsker velkommen til Milbeck Robin aka Tico, og stor takk til Agata Bis som virkelig har bidratt til at dette ble en mulighet.
Maken til bistand når man kommer til et fremmed land der språket er umulig å forstå og nesten ingen skjønner et pip Engelsk- ja det skal man lete lenge etter!22.11.2023

Milbeck Robin aka Tico
Født 14.08.23

Fra Trinento-treffet 2021

         Anutcha og Tara sommeren 2015

25.11.2020 Brilliant Kimberly av Trinento har det helt topp med eier Julie Marie Gjøby!

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento