NYHETER

For å få siste nytt med en gang - følg oss gjerne på facebook! Whippetene kan du følge på facebook her.

For å lese eldre nyheter, trykk her (1) eller her (2) eller her (3) eller

her (4) eller her (5)

06.07.24

Ytre Enebakk/Sande: En av de mest markante Trinento-hundene gjennom 30 års oppdrett gikk i dag ut av tiden. Jacco «aka» Mack av Trinento (Peik v Holtkamper Hof -Yzzi av Trinento) Født 28.1.12 -5.7.24 - altså 12,5 år gammel. De siste ukene har alderen innhentet den lekne og sterke kroppen hans. I dag måtte eier Aage ta den tunge veien til veterinæren å la han slippe. Den firbente krigeren var mett av dage, men gikk selv sakte og rolig inn sammen med sin eier og kamerat. Det ble et verdig farvel. Oppdretternes tanker går til Aage og hans flotte familie. Jacco - eller Mack som ble hans navn kom fra et supert kull med 8 søsken. Bortsett fra en - har alle blitt svært gamle - i likhet med sin mor og bestemor. Aage startet målrettet trening tidlig - og ved drøyt et års alder ble Mack frirøntget og leverte en flott FA. Treningen videre ba bud om en hund med gode drifter og egenskaper. Mack ble godkjent militær tjenestehund litt over 2 år gammel. Sammen med Aage har de tjenestegjort i Heimevernet helt til Mack var over pensjons alder. Men først og fremst var Mack en suveren representant for rasen - og en utrolig god familiehund. Vi har hatt det gøy med han på 12 Trinento treff og når vi har passet han her - senest for en måned siden. Godheten og lekenheten hadde han helt til den siste tiden! En sterk, morsom, tøff, flott , snill og klok hund har vært på post for siste gang. Mack - vi vil aldri glemme deg !!

15.05.24

Sande: I dag har vi hatt besøk av ei jente på 13-år og som går i 8 klasse. Denne dagen kan elevene velge seg et sted utenfor klasserommet - og få litt ny lærdom/praksis - og etterpå fremføre opplevelsene foran klassen i et karaktersettende foredrag. Hun fikk være med til dyrlege, hilst på valper, ble vist og forklart hundens papirer, ga hundene våre flått middel , pelsstell , vask av hunderom, trimtur med kickbike/sykkel, tips i grunnleggende trening, råd og mye mer! Hyggelig besøk av ei positiv , oppegående , hjelpsom og interessert jente.

06.01.24

Godt nytt år !

Håper alle Trinento-hundene koser seg med flotte turer i det hvite element sammen med sine eiere !! Her er Chilli, Tascha, Delfi og Catja i Tuddal 6 januar.

Med ønske om en riktig God Jul og Godt Nytt År til familie, venner og bekjente

04.12.23

Da var siste Trinentotrening 2023 historie! Flott gjeng og topp innsats- som vanlig - møter opp i 14 blå!

Det har vært en super høst med gode treninger mange fremmøtte - nyttige refleksjoner- mange gode bidrag - gode samtaler- mye latter og moro. Ydmyke oppdrettere TAKKER!


Ønsker alle en riktig god førjulstid og som vanlig starter vi opp igjen rundt påsketider.

Stå på videre keep up the good Work!

21.10.23

Sande: Vi gratulerer dyrlegen vår -Sande Dyreklinikk med nye, flotte og store lokaler! Dyktige, greie og omsorgsfulle ansatte - vi anbefaler klinikken på det sterkeste til alle hundeeiere ! Leverte en liten hilsen der i dag. God helg alle !!

09.10.23

Da har vi deltatt på skue og utstilling i forbindelse med at vår klubb, NorskSchäferhundklub avd. Kongsberg - har feiret 50 års jubileum. Team Trinento detok med 9 hunder. 3 valper og 6 voksne. Dagens dommer var Leif Belgen.
SKUE:
Klasse 6-9 mnd tispe:
Linka v Trinento: ML 2, Lara av Trinento ML3
Klasse 6-9 mnd hann: Lazzo av Trinento ML1.

UTSTILLING:
12-18 mnd tispe: Rustøls Milli: SG3
18-24 mnd tispe: Birke aus den Aurum Zwinger SG 2
Åpen klasse tispe: Fancy av Trinento SG1
Åpen klasse hann: Jello av Trinento SG3
Åpen klasse tispe langhår: Jolly av Trinento aka Swix: SG2
Brukshundklasse tispe: Tascha av Trinento: V1.

Tusen takk til Cathrine Aasheim for hjelp med føring

Lørdag gjennomførte Torill IBGH1 prøve med Bine og Delfi og Trond gjennomførte IBGH1 prøve med Tascha og Chilli. Alle 4 med bestått prøve. Bjarne stilte til prøve med Fancy, men nådde dessverre ikke helt opp da.

Vi har hatt en svært hyggelig jubileumshelg i Kongsberg, med gode hundevenner.

30.09.23

Slitu: Vi har vært på FCI spesial utstilling på Slitu for Schäferhunder i dag. Dommer var Gerard Bakker fra Nederland. Totalt 50 hunder var påmeldt. Vi hadde med 5 hunder og er strålende fornøyd med resultatene. Best gjorde Zelda det - som vant den største og beste klassen (åpen) med CK og ble tredje beste tispe med res cert. Takk til holder Tuva for en super forberedelse og trening og Christopher for utmerket føring i ringen ! Moren, Tascha vant veteran klassen med CK. I tillegg vant Zelda sin datter Jolli unghundklassen langhår også hun med CK! Takk Tone for at dere kom og at hun er så velstelt og fin. Exellent ble det også på Dibho i åpen klasse langhår - flott forberedt av Janne og Ken. Tilslutt ble det også exellent på vår tispe Rustøls Milli !

15.09.23

Marit Johannessen - 80 år 16.9.23

Vi gratulerer deg så mye med 80 års dagen !

Fortsatt sprek og aktiv på trim-turer med venninner, aktiv i 60 + i Drammens ballklubb - koser deg i leiligheten din i Rådhusgata i Drammen og på hytta i Svelvik!
Du fikk din første schäferhund i 1989 -Barro av Thorarinn, langhåret vakker schäfergutt, etter han kom Arkanes Fia, så fulgte Zandra von Pallas Athene og til slutt Freidi av Trinento. Alle hundene hadde du sammen med din kjære Kjell-Egil. Etter Freidi døde på forsommeren, blir det mer valpekull-pass
Du er ivrig heiagjeng og tilskuer på mandagstreningene og på hvert Trinentotreff.
Du har vært skriver på flere av utstillingene på avd Kongsberg sine utstillinger.
Håper du får en superfin bursdag
Hilsen oss i familien og alle i Trinentofamilien

12.09.23

Mandagstreningene er i gang, mange oppmøtte første treningskveld!

11.09.23

04.09.23

Sande/Nürnberg: Våre to flotte tisper fra kennel Rustøl - og vi - er stolte etter helgens BSZ. Milli sin far Usher aus der BrunnenstraBe ble VA1 og sieger for andre året på rad! Catja sin bror Cwatro ble V3 i brukshundklasse hann langhår. Faren deres Untox er bror til Usher. Håper at våre to flotte tisper kan bringe avlen vår videre på en god måte. Linjene er ihvertfall velrenommerte både på mor- og farssiden ! Begge tispene våre har også sterk HD-index og er avlest med A og fri for AA.

Det 26. Trinento treffet inneholdt en overraskelse vi ikke så komme!
Ca 50 valpekjøpere og drøyt 30 hunder var samlet 1-3/9-23, ved Norsk Schäferhundklubb avdeling Kongsberg sin hytte, for trening av hund og sosialt samvær.
Rett før lunch på lørdag skulle Knut Brekke ta det tradisjonelle lagbildet av hele gjengen, da formannen i hovedstyret til Norsk Schäferhundklubb, Svein Nilsen og styremedlem Arne Kristianstuen dukket opp.
Med seg hadde de en utmerkelse for oppdrettere som har gjort en innsats i sin avdeling for å bringe valpekjøpere inn i et aktivt medlemsskap i klubben.
Utmerkelsen har påskriften:

Mimi Prisen
«Oppdretter med omsorg for klubb og fellesskap»

Vi følte stor ydmykhet og glede ved å motta en slik pris, og da spesielt foran så mange valpekjøpere i full applaus og gratulasjoner.
Det var spesielt hyggelig å motta en slik pris i denne settingen.
Takk til formann og styremedlem for at de tok turen og gjorde utdelingen i akkurat den settingen.
Vi takker de som innstilte oss, hovedstyret og lover å fortsette på den veien vi har fulgt siden vi startet med oppdrett i 1993.
Tusen takk

29.08.23

Sande: Vi gleder oss enormt til kommende helgs Trinento-treff. Været ser ut til å bli strålende for de omlag 50 deltakerne !

PS: mandagstreningene starter opp igjen 11 september !!

23.07.23

Da er 3 fine dager på Norsk Vinner for Schäferhunder i Fredrikstad over. I topp konkurranse er vi brukbart fornøyde med resultatene på våre hunder. Takk til våre venner og valpekjøpere som kom og bidro til en super helg. Vi har hatt det veldig hyggelig foran bobilen med grilling om kveldene og det har vært utrolig kjekt å møte kjente schäferhundvenner fra det ganske land og utland.
På valpeskuet fredag ble Lima best av våre på en 7 plass, hun og de øvrige 4 valpene vi hadde med i samme klasse, fikk premiegraden meget lovende.
12-18 mnd tispe: Milli, SG 13
18-24 mnd hann; Jello, SG 6(ble ropt opp som nr 3)
Åpen klasse tispe: Zelda SG 10, Catja SG 13
Åpen klasse tispe langhår: Izzi SG 9
Veteranklasse: Tascha V3.
Bilder: Jello, 3 brødre som ikke er brødre og Katarina i ringen

21.07.23

image2 (8)
image3 (5)
image4 (5)
image1 (18)

Valpeskuet på NV 2023: Takk til dere som kom til valpeskuet med veltrimmede hunder!  Samtlige stilte i klasse 4-6mnd tispe, og alle ble premiert med meget lovende. 18 hunder var påmeldt i klassen og best fra Trinento ble Lima som ble ML7.  Det beste fra oppdretterens synspunkt var at alle oppførte seg eksemplarisk i ringen.

21.07.23

image4 (4)
image14
image15

Valpeskuet på NV 2023: Takk til dere som kom til valpeskuet med veltrimmede hunder!  Samtlige stilte i klasse 4-6mnd tispe, og alle ble premiert med meget lovende. 18 hunder var påmeldt i klassen og best fra Trinento ble Lima som ble ML7.  Det beste fra oppdretterens synspunkt var at alle oppførte seg eksemplarisk i ringen.

11.07.23

Sande: Neste helg går Norsk Vinner for schaferhunder i Fredrikstad - over 300 hunder er påmeldt og vi har meldt på 12 - 6 valper og 6 voksne. I kveld arrangerte vi utstillingstrening hvor 11 av de 12 deltok - i tillegg møtte andre Trinento-venner! Takk for en hyggelig og sosial treningskveld -sees om 1 1/2 uke. Alle med Trinento-hund fikk også eget antrekk !

23.06.23

«Schafer-eventyret» vårt startet i denne kommunen i 1990. Hit flyttet vi - nyutdannede med ny hobby! Riktignok litt lenger nord/vest til Gransherad - og i dag «besteg» vi Eikeskartoppen (416 moh) med Catja, Delfi, Zelda og Tascha - og sist men ikke minst lille barnebarn Nora i bæremeisen !

GOD SOMMER !

Kennel Trinento ønsker alle en riktig fin sommer ! Her er det Nora og Lexie som koser seg i sommervarmen. Har DU et sommer-bilde av en Trinento-hund, send det gjerne til oss !

11.06.2023

Sande: Denne søndagen ble trist. Freidi har hanglet noen dager nå. Torsdag var det veterinær besøk, men helse situasjonen forverret seg kraftig - og i dag tok et 12,5 år gammelt schaferliv slutt - på hennes siste veterinærbesøk. Freidi har hatt et fantastisk liv hos mine foreldre - og hun og fatter var som et erteris helt til han gikk bort i nov-16. Etter det er det mutter og brutter som har hatt gleden av hennes enestående gemytt og tilstedeværelse. Hun har rekord i antall Trinento-treninger, og det blir rart å ikke se henne der til mandagen. Hun var grei og sosial , lettlært og hadde en helse av stål. Vi minnes Freidi som en super representant for rasen som vi er så glad i - hun var leken og arbeidsom ute og rolig og avslappet inne. Det gode humøret og vesenet sitt - beholdt hun helt til det siste. Takk for mange gode minner Freidi - håper du møter din beste venn fatter der du er nå ! Det blir tøffe dager for mutter og brutter - men vi alle må ta med oss de fine minnene etter deg videre !!

17.05.2023

Nå har valpene våre kommet ut til sine respektive eiere - vi er så fornøyd og trygge på at de er i de beste hender. Lykke til på livets vei. Vi håper å holde kontakt med dere framover.
MEN - vi har igjen lille , søte , stødige og lekne Maiko ! Bare å melde sin interesse!!

image1
P1024934 kopi

28.04.2023

Første mandagstrening er gjennomført!  Til tross ufyselig vær stilte i omlag 10 ekvipasjer på årets første mandags-trening.  God stemning!

Vi har pr 28. april 4 ledige valper som venter på sine hjem. 2 hanner og 2 tisper - alle normalhår. Samtlige i kullet Promo/Zelda. Alle er sosiale og omgjengelige, fine typer. Vi gir god oppfølging gjennom hundens liv! 

24.04.2023

13.04.2023

Idag har vi vært hos veterinæren med alle 14. Sjekk, vaksine , chippet og helseattest ! Vi har fortsatt noen ledige - bare å ta kontakt !!!

image0 (36)
image0 (37)
image0 (38)
image0 (39)

12.04.2023

Sande: I dag har kennel Trinento hatt besøk av tv-programmet Åsted Norge på TV2. Intervju og visning av valper - dette i forbindelse med en sak de jobber med - nå kan dere lure - og glede dere til et senere program …!!

02.04.2023 Det er fortsatt ledige valper. Ingen er plukket ut til eier enda da vi fortløpende vil vurdere mot 7 uker før vi matcher valp og nytt hjem.  Vi vet derfor ikke hvilke kull det er igjen valper, men det er fortsatt noen igjen.

12.03.2023 Barnebarn Nora koser seg sammen med Tascha og hennes 5 små bebisser ! Fin miljøtrening og herlig harmoni. Vi har ledige valper i begge kullene våre - leveringsklare rett over påske!

25.02.2023  Som lagt ut på nettsiden 23.12.22 ble våre tisper Tascha og Zelda parret i Tyskland. Sjekk ut det som står her – om nærmere info om kombinasjonene.

I hele 2022 hadde kennel Trinento et schaferkull – med to valper totalt. Vi parret Tascha i Tyskland på sommeren, og Chilli sent på høsten – men begge gikk tomme.

Vi bestemte oss for å parre Tascha – å ha et siste kull på henne på neste løpetid. Løpetiden kom i desember – det samme gjorde den for hennes datter Zelda. Etter blodprøver for å finne hvilken dag som var riktig å parre på – viste det seg at begge skulle parres 22.12.22. Vi hadde avtalt parring for Tascha i Tyskland med Untox aus der BrunnenstraBe – og bestemte oss raskt for å ta med Zelda nedover også. Vi var utrolig heldig og slapp til på Promo von Osterberger Land – en hannhund som for tiden er blant de meste populære avlshannene i Tyskland for tiden. Turen nedover gikk bra – begge parringene gikk bra – det samme gjorde returen til Norge – og vi rakk akkurat hjem til julaften. Så er det jo en gang sånn, at selv om man parrer to tisper, er det ikke sikkert at de tar seg – jfr det jeg skrev over. Eller man kan være heldig å få to fine kull. Ved ultralyd den 16.1.23 – viste det seg at begge tispene hadde tatt seg – og gleden var stor her hos oss på Veberg. Den 21.2.23 nedkom Tascha med 5 flotte valper – 2 hanner og 3 tisper. Og påfølgende døgn nedkom Zelda med 9 flotte valper – 4 hanner og 5 tisper. Tusen takk til Tuva og Knut for super support her i heimen i forbindelse med begge fødslene. Vi er utrolig takknemlig for å ha gode venner som stiller opp og hjelper oss. Dette er første gang på 30 års oppdrett – at vi har TO kull på en gang. Vi er klare, super motiverte og gleder oss til å jobben og opplevelsene med de to kullene de neste ukene.

Tascha og valpene har valpekassen sin på soverommet vårt, mens Zelda sitt kull holder til på valperommet vårt. Vi setter vår ære på – som alltid - å prege valpene på en utmerket måte i den tiden de bor hos oss. Hvordan vi gjør det, kan leses under fanen «valpesiden» her på nettsiden vår.  Vi har stor tro på at dette blir to flotte kull. Mødrene er solide representanter for rasen, med topp mentalitet – friske og raske. Hannene vi har brukt er to svært populære og attraktive flotte typer fra/i rasens hjemland.  Velkommen til å kontakte oss – samt å avlegge oss et besøk – om en valp fra dette kullet kan være av interesse.

29.01.2023  Siste tilskudd til vårt oppdrett er Rustøl’s Milli. Milli har samme mor som Catja og fedrene deres er kullsøsken. Far til Milli vinner av Tysk siegershow i 2022. 

Vi synes hennes stamtavle var spennende og ønsker de linjene inn i vårt oppdrett. Milli har bodd mest hos vår datter Camilla i Notodden, men har også vært hos oss i Sande. 

Milli debuterte i dag 29/1-22, hun ble nr 4 i en sterk klasse, hennes kullsøster gikk av med seieren i klassen i dag. 

18.02.2023

Sande: Hvis noen av våre følgere ønsker å framsnakke en valp fra kennel Trinento - og en ny firbent verdensborger etter Tascha eller Zelda - så er de veldig gravide begge to nå - og vi gleder oss til fødsler til uka ! Begge er parret med absolutte topphunder fra/i Tyskland. To svært spennende kombinasjoner etter to sunne, driftsterke og flotte tisper - hvor vi kjenner linja i generasjoner tilbake !

16.01.2023  

Zelda og Tascha er i dag bekreftet drektige med Ultralyd.
Vi venter i spenning på nedkomst ca 25/2-23.

03.01.2023  Nå er vi særdeles spente på om disse to topp tispene Tascha og Zelda har bebisser i magen. Uansett må kondisjonen holdes vedlike - nydelig skitur i Tuddal i dag.

23.12.2022Førjulsdagene ble ekstra hektiske for oss i år, da vi måtte ta oss en tur nedover til Tyskland den 22.12! Det ble en effektiv og hyggelig tur, der AD BH IPO1 Tascha av Trinento ble paret med AD BH IGP3 VA2(NL) V26 SG9 (BSZS) Untox aus der Brunnenstraße, før BH-VT IAD Zelda av Trinento ble paret med AD BH IGP3 V7 SG2 (BSZS) Promo vom Osterberger-Land. Takk til Knut for godt selskap på turen!

 

Om alt har klaffet, venter vi to kull i slutten av februar, som vil være leveringsklare i slutten av april. Alle involverte hunder er selvfølgelig HD/AD-frie, og kombinasjonene er godkjente i henhold til Norsk Schäferhund Klubs regler for avl.

 

Tascha er en stor, middels kraftig tispe med høy svartandel og rik pigmentering. Hun er temperamentsfull, energisk og full av arbeidslyst, og har alltid glimt i øyet. Tascha er stilt ut både i Norge og Tyskland, med V og Excellent CK som resultat. Tascha er fjerde generasjon fra Trinentos tispelinje, og datter av Yzzi, som har avlet svært godt. Tascha har en HD-indeks på 107, og kommer fra sunne, friske linjer med høy levealder og god helse.

 

Untox er en hannhund vi liker svært godt, og som allerede har bevist sin avlsverdi med svært gode avkom og utmerkede leddresultater. Han er stor, kraft- og innholdsrik med utmerkede bygningsforhold og et flott bevegelsesmønster. Untox er bror av VA1(BSZS) Usher aus der Brunnenstraße, så han er ikke noe enkeltprodukt.

 

Zelda er datter av Tascha, og også hun er en temperamentsfull energisk tispe som trives godt på treningsbanen. Zelda er stor, velpigmentert og med en flott bevegelsesmønster. Hun er stilt ut både i Norge og Tyskland, med høydepunktet SG7 (18 i klassen) på Nordisk Vinner 2022 for dommer Friedrich Gerstenberg. Zelda har en HD-indeks på 107. Zelda har bestått karaktertest.

 

Promo er en over middels stor, kraftig, innholdsrik hannhund med utmerket pigmentering, svært gode bygningsforhold og meget gode bevegelser. Som unghund ble han SG2 på Tysk Siegershow, og i år slo han til med V7 i sitt første år i brukshundklasse. Vi gleder oss til å se hva han kan bidra med i avlen.

 

Valper hos oss i kennel Trinento har en «travel» periode fra de er 4-8 uker. Dette da vi ønsker at de skal ha erfaring med å kjøre bil, komme på innkalling, gå i bånd, være borte på besøk, ha utforsket forskjellige miljøer mm. Valpene får være med på jobb, og de får treffe både små og store tobente, andre firbente enn mor, samt katt. Vårt mål er at de skal være best mulig rustet for å møte verden der ute uten mor og søsken, sammen med sin nye flokk.

 

Valpene leveres med veterinærattest, chip, vaksine og valpepakke fra Hills hundefôr og Agria dyreforsikring, og de har selvfølgelig fått jevnlige ormekurer i løpet av ukene hos oss.

 

Som valpekjøper hos oss følger vi deg opp gjennom hele hundens liv. Du er velkommen på våre ukentlige kenneltreninger (vår- og høst) i Drammen, samt på vårt Trinentotreff i Kongsberg hver høst. Alle som ønsker er velkomne til å være med oss på utstillinger, mentaltester mm.

 

Vi forventer i begge kull temperamentsfulle, driftige valper med et meget godt eksteriør og solid mentalitet. Hundene har også HD-indeks over gjennomsnittet, og kommer fra linjer med gode leddresultater, god helse og høy levealder. Ta gjerne kontakt allerede nå ved interesse for en valp etter Tascha eller Zelda.

16.12.22 


Vi i kennel Trinento ønsker dere alle en riktig God Jul og alt godt for 2023!

28.11.22   Mandag var siste Trinento-trening for i år. Tradisjonen tro arrangerte vi juleavslutning med trening, trillebår konkurranse , nisser, pepperkaker, julegløgg og utdeling av en overraskelse til samtlige deltakere ! Tusen takk til alle deltakerne for flott oppmøte gjennom høsten. Nå blir det som vanlig en pause fram til ca 1 april. Ha en fin førjulstid alle Trinento-venner, og hold treningen vedlike !!!

05.11.2022  Gratulerer med 2 års dagen til Rustøl's Catja (Untox aus der Brunnenstraße - Perle von Pendler). Sannsynligvis er det aldri feil å se litt ut av egen "hage". Vi har vært så fornøyd med Catja at vi i sommer kjøpte oss hennes søster. Det er Rustøl's Milli, f: 04.06.22 (Usher aus der Brunnenstraße - Perle von Pendler)Sunne flotte typer som vi ser et stort fremtidspotensiale i for vårt oppdrett.

30.10.2022 Fredrikstad: I dag har Wendy, Zelda, Bine og Chilli vært i Fredrikstad og gjennomført utholdenhetsprøve - og gjennomført med stil. Fire nye titler er dermed sikret. Tusen takk for hjelpa Camilla, Cathrine og Knut !!

image0 (25)___serialized1
image 29___serialized1
image0 (26)
image0 (28)
image0 (27)

22.10.2022  Kennel Trinento har i dag vært på Norsk Schäferhund Klub avd. Indre sitt høstarrangement, hvor vi deltok på flere prøver. Torill besto ferdselsprøven og brukshundkåring med Bine, samt brukshundkåring med Lexie (Wendy av Trinento). Lexie trenes til daglig av Camilla, og ble overtatt av Torill i går, så det var en imponerende prestasjon.


Trond besto ferdselsprøven med Zelda, og var 5 fattige poeng fra å gå videre til sporet på brukshundkåringen. Bjarne og Fancy gikk begge sin første ferdselsprøve, noe som gikk meget bra – gratulerer så mye! Janne og Dihbo debuterte også på ferdselsprøven, men nådde tross topp innsats ikke gjennom nåløyet denne gangen. Tuva fikk «låne» Delfi og stilte med henne på utholdenhetsprøven, og den ble vel bestått!


BH-VT Bine av Trinento (Henko vom Holtkämper Hof/Ranja Av Trinento) og BH-VT Wendy av Trinento (Yuri Vom Osterberger-land/Yzzi av Trinento) er nå klare for brukshundklasse på utstilling.


Fancy kan nå titulere seg BH-VT Fancy av Trinento (Willas vom Suentelstein/Tascha Av Trinento), mens BH-VT Delfi av Trinento (Rustøl's Goliath/Qira Av Trinento) kan legge til en IAD foran navnet sitt!


Tusen takk til avd. Indre for et fint arrangement, og tusen takk til våre flinke og dedikerte valpekjøpere som stiller opp med sine hunder! Vi er stolte den jobber dere legger ned og at dere tør å starte på offisielle prøver! Det går ikke alltid veien, ei heller for erfarne hundeførere, men man får som regel med seg nyttig lærdom på veien! Neste gang!Takk for en flott dag i godt selskap!

image0 (22)
image0 (23)
image0 (24)
image0 (18)
image0 (17)
image0 (19)
image0
image0 (20)

18.10.2022 13 km løpetur med krokodillene i kveld - her ved Suluvann !

Sande: 4. oktober ble seig.

Midt mellom to nattevakter måtte vi ta farvel med Yzzy - nesten 13,5 år gammel. Hun sovnet stille inn på bursdagen til oldebarna sine.


Som aktiv med rasen i over 30 år, må jeg si at Yzzi på alle måter har vært unik. Flott eksteriør, morsom å trene med, og et spesielt vinnende vesen. En eneste gang i sitt liv har hun vært syk.


Hun har hatt to treningsopphold i Tyskland - hatt fem valpekull - og vært den ubestridte lederen av flokken vår. De gode genene hennes lever videre i hennes barn , barnebarn og oldebarn.


Hun har hatt over tre fine pensjonist år, men de siste ukene har alderen for alvor tæret på. Tenk - hun kom fra vårt første kull vi hadde her i Sande - og har gått i hælene på oss siden da.

T

årene fikk fritt utløp - 13,5 år er en høy alder - og vi måtte la henne slippe nå. Minnene etter Yzzy tok likevel helt overhånd - og sånn er det vel hos alle ekte hundeelskere.


Det blir så rart at du ikke er her mer Yzzi - og vi lover å aldri glemme deg. Du var akkurat slik en (schafer)hund skal være !!!


Takk for tiden vi fikk sammen med deg.

15.09 2022  Oslo/Sande:
Noen få ganger i løpet av året, skulle en ønske en ikke var oppdretter …..
Tirsdag denne uken var en sånn dag

Knut ringte oss fra Oslo og fortalte at BH AD IPO1 Ranja av Trinento var død, 8,5 år gammel.
Etter et uhell i høst røk hun korsbåndet og ble operert for det forrige uke - operasjonen gikk bra - men dessverre fikk hun blodforgiftning - og livet stod ikke til å redde.

Vi husker så godt dagen hun ble født - 16/5-2014, et flott kull - dagen etter feiret vi med 17 mai tog i hagen her. Ranja var en frisk, snill og flott representant for rasen. Hun kunne være med overalt - og var grei mot alt og alle. Hun fikk en flott karriere i utstillingsringen også. I 2015 var hun høyt oppe på resultatlistene både her hjemme og i Tyskland. I 2017 ble hun kåret i Tyskland for Bernd Weber med følgende avslutning på kritikken :- utrykksfull ,substansfull avlstispe. Etter det flyttet hun til våre gode venner Bente og Knut, og hun fikk et fantastisk liv der.

Vi har så mange fine minner med Ranja, Knut og Bente- fra Tyskland , fjellet , avd Kongsberg, hytteturer - flere ganger på Winterschau i Schleswig mm. I 2018 hadde Ranja sitt første valpekull - siden hadde hun et kull til før hun ble pensjonist.

Tårene trillet her i Sande da beskjeden kom at hun var borte - Ranja var en hund det var ekstra tungt å miste - ikke minst for familien Brekke.

Som oppdrettere av rasen i 30 år, vil Ranja for alltid være selve symbolet på hvordan en schafer skal være både innvendig og utvendig !

Vi savner deg veldig Ranja - og vi kommer aldri til å glemme deg. Hvil i fred.

15.09 2022 Tradisjonen tro har vi i dag hatt besøk av en klasse fra Melsom VGS og undervist de i hund, avl oppdrett mm. De fikk samtidig hilse og kose med whippet-kullet vårt -samt på schaferne. Alltid trivelig og formidle litt kunnskap til den yngre garde. Takk for besøket !!

image0 (11)
image0 (13)
image0 (14)
image0 (15)

28.08.2022 

Vi har 6 stk Whippetvalper født 6/8-22, leveringsklare fra 1/10-22.
Far: Exellent Riggs Jr av Trinento
Mor: Chrystal India Storm av Trinento
Testmating:
https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?dam_uuid=cf66c061-4203-4e9b-9aab-8357f83eaa37&sire_uuid=2fb5b7c0-5b46-4bc0-bf10-9614bc8db2dd

Valpene vokser opp i huset sammen med andre Whippeter og Schäferhunder.
De er med på turer i bil, i skogen, i byen, hjem til andre familier, de møter alt fra 1 åring til godt voksne mennesker.
Mor og far er oppdrettet av oss så vi kjenner godt til helse og mentalitet som er uten anmerkninger.
Det er 2 gutter ledig.
Valpene er ikke fordelt da jeg ønsker å se de an hvem som passer best i hvilke familier

Valpene leveres med:
- [ ] helseattest
- [ ] Vaksine
- [ ] Chip
- [ ] Valpepakke (teppe, fôr, biteting og en leke.)

Vi holder treninger for våre valpekjøpere mandager i Drammen- gratis.
Vi har treff årlig i September der trening legges opp til hvilket nivå hund og eier er på. Vi legger stor vekt på det sosiale også.

Interessert i valp fra dette kullet?
Ta kontakt med Torill Groth mobil: 97170220

21.08.2022   Sande: Her er Jacco av Trinento alias Mack - 10 år gammel og fortsatt godkjent militær tjenestehund. Vi har hatt gleden av å passe han er på Veberg i helga. En flott representant for rasen og en super Trinento hund. Mack kommer som alltid på Trinento-treffet ! Eieren Aage er instruktør på sporgruppa. Kommer DU ? Påmeldingsfrist er 1.september - treffet er fra 9-11. september.

03.08.2022 På ferie i Åndalsnes - Setnesmoen 

19.07.2022 Kennel Trinento har meldt på 7 hunder til Norsk- og Nordisk vinner på Maura førstkommende helg - Zelda, og vår nye flaggvimpel er klare !!

06.07.2022 Da er det bekreftet ved ultralyd at India er drektig og vi venter valper rundt 7/8-22. Vi gleder oss til å se hvilke skatter vakre India bærer på. Vi har allerede noen interesserte på valp fra dette kullet, så ta kontakt om du er ute etter Whippet som er leveringsklar i starten av oktober 

Mor Chrystal India Storm av Trinento
Far: Exellent Mr Riggs Jr av Trinento

02.07.2022 GRATULERER MED DAGEN!

Klippet fra Drammen Tidende 2.7.2022

28.05.2022 Drammen: Takk til Step by Step for en fantastisk

show-kamp i Drammenshallen i dag !! Stappa full hall, over 2100 publikummere. Kjendiser in action i en omgang håndball og en fotball. Joakim- svigersønn- sammen med Stefan Strandberg stod som arrangør med deres veldedige stiftelse. Camilla med full regi underveis. En kjempegjeng fra Trinento-teamet som stilte opp som frivillige. Endelig fikk jeg vært livvakt for Tix, når han skulle skrive autografer etter kampen. For en utrolig fyr. Skrev, og skrev , selfie, smil - stod i over 2 timer ! Alle fikk et smil og det de ønsket!  Og som helt siste ble det Trond, Thor Egil, meg og Tix ! Tusen takk til alle !  Håper på reprise om et år.

IMG_65751
IMG_65421
IMG_6526
IMG_65141
IMG_6513
IMG_6545
IMG_6562

22.05.2022   Hei dere ! Nå er det fem mandagstreninger igjen før sommerferien! Gode treninger har blitt gjennomført så langt. Siste mandag blir 20 juni. Hadde vært så hyggelig om enda flere stakk innom - vi er stolte oppdrettere som gir våre valpekjøpere et sånt tilbud. 1,30 time med miljøtrening, lydighet og sist men ikke minst skape gode relasjoner mellom oss tobente - velkommen skal dere være!!!

Jolli
Java
Birke
Jello

Fra Skuet

Catja
Zelda
Dibho

Fra Utstillingen

15.05.2022 Kongsberg:  Kennel Trinento hadde med 7 hunder på skue/utstilling etter tysk mønster i dag. Dommer var Oddbjørn Winther.  Det er alltid fint å stille hund på det fine området vårt, og dagens dommer var som vanlig inkluderende, ryddig og positiv!  Takk til alle våre valpekjøpere som deltok og til Cathrine Aasheim som førte 5 av hundene i ringen på en topp måte.  Takk også til Tanya Lilly Voss som førte Java.

Dessverre er ikke spesialutstillinger som dette noen massemønstringer lenger, men det la ingen demper på en fin dag med strålende resultater!

6-9 mnd Tispe: Nr. 1 Birke aus dem Haus Aurum Zwinger, Nr. 2 Java av Trinento

6-9 mnd Langhår tispe: Nr. 1 Jolly av Trinento. 

6-9 mnd hann: Nr. 1 Jello av Trinento

18-24 mnd tispe: Nr. 1 Rustøl's Catja,

Åpen klasse tispe: Nr. 2  Zelda av Trinento.

Åpen klasse hann langhår: Nr. 1 Dibho av Trinento

01.05.2022   I dag har vi vært på utstilling etter tysk mønster hos Norsk Schäferhund Klub avd. Romerike.  Dommeren, danske René Jørgensen, var et svært hyggelig bekjentskap som tok seg god tid med handler og hunder, og som forklarte grundig underveis hvorfor han dømte som han gjorde, noe som var lærerikt!  Været var også på topp, så vi har hatt en super helg i godt selskap.

Resultatene for dagen er vi også godt fornøyd med:

6-9 mnd hann:  Jello av Trinento ML1 - 6-9 mnd tispe: Birke aus dem Aurum Zwinger ML1, 12-18 mnd tispe: Rustøl's Catja SG1, Åpen klasse tispe Zelda av Trinento SG1

02.05.2022     30 års bryllupsdag - 30 år med hverandre - 30 år med familie og venner - 30 år med HUNDER!!

25.04.2022 Treningen er i gang igjen etter vinterdvalen. Suverent oppmøte. Gleder oss til fortsettelsen.  Holder på hver mandag fram til skoleslutt før sommerferien.

17.4.2022 Utstilling Vikersund: Kikki ble BIM junior med CK.  Gossip ble BIR, BIG, BIS 2 med Cert! I juniorklassen ble Link nr 2 med CK. Vi er superfornøyd!

Dibho av Trinento  ønsker alle en


GOD PÅSKE!

22.03.22  Ut på tur - aldri sur. Trond-E ute på elghufs trim med flokken på sin 55-årsdag den 22. mars - samme dag som Norsk Schäferhund Klub ble 100 år!  Gratulerer til klubben vår! 

01.03.2022  Sande: Jeg kan ikke ta med hunden min ut på stranda fordi den plager ferien din, jeg kan ikke ta han med inn i butikken fordi den er for nærme meg, kan ikke ha han som jeg vil i hagen min da det plager meg osv. , osv. , ... *****
** ... men jeg kan lede deg inn i ruiner for å finne deg etter et jordskjelv, i skogen etter at du har gått deg bort, når du blir syk på gaten.. , ser etter deg under snøen, til tross for farevarsel... i vannet fordi du likevel tok et bad til tross for badeforbudet.. og du trenger det overalt! Og til slutt er han bare en HUND? ... Selv om det vil finne deg og redde mange liv! * * *
*Dette er verdt å tenke på en stund! **** ( Kilde: Per Sandelin) . 

22.2.2021  Birke aus der Aurum-Zwinger

IMG_58451
IMG_5848
IMG_58471

18.2.2021  Judi av Trinento koser seg med spor på bar mark - matmor Lena Lintho gir den lille, fine og riktige utfordringer ! Heia J- kullet!

Lørdag 28 mai skal Step by Step Charity med vår svigersønn i spissen - arrangere et suverent veledighetsarrangement i Drammenshallen! Her blir det en innholdsrik og uformell konkurranse med idrettsprofiler og kjendiser. De trenger frivillige funksjonærer. Vi stiller !! Kan DU ? Dette blir knall. Gratis inngang også til påfølgende Godset kamp, som begynner direkte etter. Send PM til Trond-Egil om du kan - her håper vi Trinento-gjengen i fellesskap stiller opp - vi gleder oss ! 

28.01.2022 I dag fyller Yzzi sine førstefødte 10 år. 7/9 er fortsatt i live og mor Yzzi selv henger med oss enda.  Hun blir 13 år i mai.

Alle 9 er også røntget.  Gratulerer med dagen til J-kullet!

05.02.2022  BV-VT Delfi av Trinento ble i går 03.02.2022 paret med den flotte hannhunden AD BH IGP2 SG27 BSZS Nacho vom Klostermoor. Dersom alt har klaffet venter vi valper i begynnelsen av april.  

Både Nacho pg Delfi er selvfølgelig frie for HD og AD, og kombinasjonen er gjort etter Norsk Schäferhund Klubs regler for avl.  Nacho er avlskåret i Tyskland, mens Delfi er avlsgodkjent i Norge.

Nacho er en over middels stor hannhund med et flott eksteriør og tiltalende gemytt.  Han er stilt ut med flotte resultater i Tyskland, hvor høydepunktetene er SG27 og V45 på Siegerschau.

Delfi er en stor tispe med vakkert hode og uttrykk, som kommer fra et kull vi er meget fornøyd med både mentalt, eksteriøsmessig og helsemessig.  8/9 valper i kullet er røntget, alle med godkjente hofter (3 med C) og alle har frie albuer. Halve kullet har gjennomført MH med gode resultater.

Delfi har selv bestått ferdselsprøve, K-test og gjennomført MH.  På MH scorer hun over rasens  gjennomsnitt; hun scorer høyt på lek, jakt og nysgjerrighet, uten redsler, og hun er selvfølgelig også skuddfast.  Delfi er en sosial, arbeidsom, treningsvillig tispe med ønskverdig metalitet.

Delfi har en HD-indeks på 106, og kommer fra en tispelinje som har nedarvet god helse og høy levealder. Delfi er utstilt med SG ig fin kritikker.

24.01.2022 Rapport fra Tyskland ! helgen 21-23 januar var det endelig klart for en Tyskland tur igjen !  Mye forhånds «jobb» med å sette seg inn i gjeldende corona regler i Norge - Danmark og Tyskland pluss selvsagt det vanlige for hunder med pass, vaksiner og ormekur.  

Vi - Knut og Trond -E dro ned til vårt faste hotell fredag - hvor både drikke og mat smakte like godt som alltid ! Lørdag var det trening i klubben som vi begge er medlem i, nemlig OG Hitzhusen i Bad Bramstedt!  Alltid hyggelig det. Senere dro vi rett sør for Hamburg og hentet en valp på ca 14 uker hos våre venner Anke og Ralf Dangers!  Her fikk vi møte Birke aus der Aurum-Zwinger - som er etter SG1 BSZ Yoris v Osterberger Land og SG14 BSZ  Valera v Larchenhain ! Blir spennende å følge henne framover . Turen ble vellykket på alle måter, og vi gleder oss til å ta turen igjen !!

P1025567-kopi
P1025553-kopi
P1025576-kopi
P1025552-kopi
P1025550
P1025578-kopi
P1025579-kopi
P1025580-kopi
P1025556-kopi
image1 (9)
image2 (5)
image0 (6)

12.01.2022                       Vigdis Haraldsdatter Bråthen 20.03.1948 - 30.12.2021


Kjære gode Vigdis.

Du kom inn i vårt liv i år 2000, da du kjøpte din første schäfer av oss.  Etter det er det blitt 2 Schäfere til og 1 Whippet.

Du var et hjertegodt hundemenneske og du har alltid gitt hundene dine det aller beste.

De har betydd mer enn mye for deg og du for dem!  Du har vært med i Trinento-familien i mange år, og når du var på Trinentotreffene var du et naturlig midtpunkt.  Din positive energi, og din evne til å få folk til å føle seg vel og velkommen i teamet er gull verdt i slike samlinger, alt ble lettere med deg på laget.  Du snakket med alle, bød på deg selv og kom med råd og vink.

Du stod på med hund hele dagen og hjalp til med alt som skulle gjøres i tillegg.  Det var aldri nei i din munn.  I team Trinento har du satt skikkelig fotavtrykk, og plassen din blir tom og vanskelig å fylle.  Blid, morsom, kunnskapsrik, lite selvhøytidelig, inkluderende, energibunt - ja dette er ord som beskriver deg veldig godt.

Team Trinento savner deg!

Vi lyser fred over ditt minne.

08.01.2022 Godt nytt år alle sammen - vi vil bare minne dere på årets Trinento treff 9-11 september 2022! Sett av helgen allerede nå! Vi gleder oss til å treffe hele  Trinento gjengen igjen med trening og sosialt samvær. Husk - her kan ALLE bli med. Nærmere info kommer !! Se her