NYHETER


For å få siste nytt med en gang - følg oss gjerne på facebook! Whippetene kan du følge på facebook her.

For å lese eldre nyheter, trykk her (1) eller her (2) eller her (3)18.01.2020

Winterhallen Schau i Schleswig

Lørdag 18.1.20 var vi på den tradisjonelle vinterutstillingen i OG Schleswig. Se mer på resultatsiden


29.12.2019

Søndag 29.12.19 fødte NV CH Armanis Shining Bright av Trinento 7 valper, 4 hanner og 3 tisper.  Se mer på valpesiden.


13.12.2019

Fredag 13.12.19 fødte BH AD IPO1 Tascha 8 valper, 3 hanner og 5 tisper! Leveringsklare fra 7. februar. Se mer på valpesiden.

02.12.2019

Da er årets siste Trinentotrening historie. Tradisjonen tro avsluttet vi kvelden med varm gløgg og julekaker.  Jammen ble det ikke en liten julehilsen til de fremmøtte også!  Mange fremmøtte gjorde kvelden til en verdig og flott avslutning på sesongen.  Takk til alle dere som møter opp og beriker treningene våre.  Vi ønsker alle våre valpekjøpere i det ganske land en fredelig og god førjulstid.


04.11.2019

Idag har vært en spesiell dag på mandagstrening. Vi har lenge hatt medfølelse med Tom og Andrea da de hadde en kone og mor som var alvorlig syk og til slutt døde. Vi har en tid hatt dialog med Joakim Hykkerud i Step by step Charity og hadde en plan som ble effektuert idag.


Joakim Hykkerud og Stefan Strandberg skriver:

I dag dro vi for å overraske Tom og datteren Andrea, som det siste året har hatt det veldig tøft etter at kone og mor gikk bort på grunn av kreft. «Step by step Charity» ønsket å gjøre noe for at far og datter skal fortsette og skape gode minner sammen. I samarbeid med ColorLine får de et 5 stjerners opphold på Kiel fergen, med en fantastisk suite, god mat og underholdning. Vi håper dette blir et flott og minnerikt avbrekk fra hverdagen og den vonde tiden de har vært igjennom.


Trond og jeg (Torill) er veldig glad for å kunne glede Tom og Andrea via denne flotte organisasjonen som gjør så masse for å lyse opp i tunge hverdager til helt vanlige mennesker. Tusen takk Joakim og Stefan, dere er unike.

 

30.10.2019

NV CH Armanis Shining Bright av Trinento (Elle) (whippet) ble i dag parret med Dogarium Coteu. Mer info kommer på valpesiden etter hvert.

 

13.10.2019

BH AD IPO1 Tascha av Trinento ble parret med samme hannhund som vi brukte på Wendy (Lexie) i sommer - nemlig Willas vom Suentelstein. Vi tar ultralyd av Tascha i nærmeste framtid, for å finne ut om hun har tatt seg. Mer info kommer på valpesiden etter hvert.

 

15.09.2019

I sommer har vi fullført et lite prosjekt vi har tenkt på en stund. Endelig står det nye "fjøset" vårt ferdig. Nå får hundene et flott sted å være når høststormene og vinteren setter i gang. 


 

06-08.09.2019

Trinento treffet ble arrangert på Schäferhundklubbhytta på Kongsberg med ca 30 deltakere totalt! Se rapport på Trinento-treff siden!


30.08.2019

Zelda, Zackie, Bine, Yra og Aika deltok alle på karaktertest - samtlige BESTOD.


15.07.2019:

Vi snakker midten av juli og vi håper at dere nyter varme, deilige sommerdager med familie, venner og hundene! Husk å passe godt på de firbeinte i varmen, spesielt om de er med i bilen, der det fort blir varmt – også i skyggen!


Trinentotreningene har nå sommerferie, men vi starter opp igjen til høsten!


Siden sist har AD BH IPO1 Qira av Trinento fått ni velskapte valper med AD BH IPO3 V10(BSZS) SG10(BSZS) Rustøl's Goliath. Valpene kom til verden 9. juni og Qira har som sist tatt morsrollen på strak labb. Alle valpene i D-kullet er solgt.

D-kullet


Wendy av Trinento (Lexie) fikk 27. juni to vakre tispevalper, Ella og Extra, med AD BH IPO2 SG5(BSZS) Willas vom Suentelstein. Alt er bra med både mor og barn, og kullet er i de beste hender hos Camilla og samboer Joakim i Notodden. Både Ella og Extra er solgt.

Lexie med sine søte, småNeste kull blir til høsten, og da er det AD BH IPO1 Tascha av Trinento som skal til pers. Tascha har hatt ett kull tidligere (Z-kullet) som vi er godt fornøyd med på alle måter, og vi ser med forhåpning fram til et nytt kull fra henne. Ved interesse for en valp etter Tascha, ta gjerne kontakt for en hyggelig hundeprat.


1. juni var hel gjeng fra kennel Trinento vært på NSchK avd. Oslo sin utstilling i Maridalen.  Dommer for dagen var den sympatiske og positive dansken Sven Erik Lundkvist. Takk til våre flotte valpekjøpere som stiller opp med velstelte hunder, og takk til Katarina, Camilla og Bente for hjelp med handling.

 

Resultatene for dagen var som følger:

Valpeklasser:

 • 6-9 mnd hann: Conan Av Trinento ML1 HP 2BHK
 • 6-9 mnd tispe: Cefa Av Trinento ML1 HP 1BTK BIM-valp
 • Chilli Av Trinento ML2 HP

 

Voksenklasser normalhår:

 • Veteranklasse hann: BH Gandhi av Trinento Excellent 1 CK 2.BHK R.CERT Beste Veteran
 • Juniorklasse tispe: Bine Av Trinento Excellent 2
 • Unghundklasse tispe: Zelda Av Trinento Excellent 2
 • BH-VT IAD Zita Av Trinento Very good 3
 • Brukshundklasse tispe: AD BH IPO1 Ranja Av Trinento Excellent 1 CK 2.BTK R.CERT
 • AD BH IPO1 Tascha av Trinento Excellent 2 CK 3.BTK

 

Voksenklasser langhår:

 • Juniorklasse tispe: Akela av Trinento Excellent 1 CK 2.BTK R.CERT
 • Unghundklasse tispe: Zackie Av Trinento Excellent 1 CK 4.BTK


Vi stilte også oppdretterklasse normalhår, hvor vi fikk flott kritikk og HP (hederspremie), noe som selvfølgelig er ekstra morsomt.


Gratulerer så mye til alle involverte!Trinentotreffet:


6-8. september 2019 er det duket for årets Trinentotreff! Det blir en aktiv og sosial helg med morsomme aktiviteter for to- og firbeinte, så det er bare å holde av helga allerede nå. Ta gjerne med hele familien. Som vanlig avholdes treffet på Schäferhundhytta i Kongsberg, hvor det er mulig å overnatte i hytta (hems eller sofa), i telt eller i campingvogn.


Alle med Trinentohunder og deres families er varmt velkomne! Her blir det aktiviteter både for store og små, konkurranser med og uten hund, sosiale aktiviteter og masse, masse moro! Vi gleder oss til å se nettopp deg og din Trinentohund.


Påmeldingsfrist er 1. september!


Pris per person inkludert kost og losji er 1000 kr. Det inkluderer instruksjon og måltider (enkel middag fredag, frokost/lunch/middag på lørdag og frokost/lunch på søndag) med melk/juice til måltider. Kaffe og te er tilgjengelig hele tiden. Annen drikke medbringes selv. Påmelding bekreftes ved innbetaling til konto: 1604.04.90500. Merk påmeldingen med navn og hvilken gruppe man vil delta på (spor, feltsøk, agility, valp).


Vi møtes fredag ettermiddag/kveld. Da samles vi for å planlegge resten av helga. Det blir mulighet for agility, spor, felt og valpetrening, og det er ikke umulig at det blir litt lydighet/ferdselsprøvetrening underveis. Vi legger opp til at man følger samme treningsgruppe gjennom hele helga, for mest mulig kontinuitet i treningen, og man må derfor bestemme seg for hva man vil delta på ved påmelding. Vi har vært så heldige å få med oss tre instruktører som vil bidra på sine spesialfelt:


Erik Olafsen: instruerer i spor


Aage Berntsen: instruerer i spor og feltsøk


Hilde Falck Olsen: instruerer i agility


Torill tar seg av valpene, og Trond bidrar der det trengs.

 

Det er muligheter for å overnatte i hytta (hems eller sofa), evt å telte eller bo i campingbil/vogn på plassen (strøm tilgjengelig). Treffet starter fredag ettermiddag/kveld, og vi holder på til ut på ettermiddagen på søndag.


I tillegg til hundetrening og sosialt samspill, står selvfølgelig også den tradisjonelle hundesprinten på planen også i år. Kubbespillet blir også med, og det forventes også i år at damene går av med seieren! ;)


Velkommen skal dere være!

 

Veibeskrivelse fra Drammen:

Følg E134 til Kongsberg. Når du kommer til Kongsberg så kjør rett fram i de to første rundkjøringene, ta til høyre i den tredje og over broen, deretter hold til høyre (rett fram) i de to neste. Følg deretter vei nr. 40, Numedalsveien. Du skal hele tiden ha Lågen på høyre side. Etter ca 10 km fra Kongsberg er det et turkis hus på venstre side, ca. 200/300 meter etter dette huset er det et skilt med Norsk Schäferhund Klubb, der skal du svinge av til venstre (grusvei) og kjøre til enden av veien.

GPS-koordinater:

WGS 84:

N 59° 44.172', E 9° 35.095'

WGS 84 - desimal:

59.73620, 9.58492

EUREF89:

6622178, 532885
28.05.19:

Det har vært og er en travel vår hos kennel Trinento. Vi har hatt en whippetkull, Trond har vært og livstidskåret tre hunder i Tyskland på egenhånd, og vi har paret to schäfertisper som begge venter valper i juni, se valpesiden for mer informasjon. Vi har også hatt vårt årlige besøk med elever fra Melsom vgs.Wendy av Trinento (Lexie) ble 24.04.2019 paret med AD BH IPO2 SG5(BSZS) Willas vom Suentelstein og er bekreftet drektig. Valpene vil bli født i slutten av juni, og vil være leveringsklare i slutten av august. Dette blir Trinento sitt E-kull.


AD BH IPO1 Qira av Trinento ble 10.04.2019 paret med AD BH IPO3 V10(BSZS) SG10(BSZS) Rustøl's Goliath. Qira er bekreftet drektig og vi venter valper i midten av juni. Valpene vil være leveringsklare tidlig i august. Dette blir Trinento sitt D-kull.


Ved interesser for en valp fra et av kullene, ta gjerne kontakt så raskt som mulig.


Fredag 05.04.2019 kom det nye Whippetverdensborgere til i kennel Trinento. Armanis Sweet Harmony av Trinento (Honey), ble mor til syv valper, én tispe og seks hanner. Det er én ledig hannhund i kullet - kun til salgs for utstillingsinteresserte. Valpene er leveringsklare fra 31.05.2019. Dette er Trinento sitt C-whippetkull.Et av årets store mål er oppnådd: AD BH IPO1 Ranja av Trinento, AD BH IPO1 Qira av Trinento og AD BH IPO1 Tascha av Trinento ble 04.05 nå livstidskåret med "utpreget, slipper" for dommer Bernd Weber i Ortsgruppe Bordesholm. Trond gikk motprøven med alle tre hundene selv, og var både stolt og lykkelig etter at kåringen var overstått. Trond og Knut, samt hundene Ranja, Qira, Tascha og Bine var en uke i Tyskland for å trene fram mot kåringen, og det hele endte på best mulig måte! En stor takk til Bjørn, Martina, Karin og Berthold, og til slutt Michael som har hjulpet Trond med treningen! Michael hjalp også til som handler under kåringen - tusen takk! Takk til Knut for utmerket selskap og moralsk støtte underveis!


Årets Trinentotreff er lagt helga 6-8. september på Schäferhundhytta i Kongsberg. Det blir en hyggelig og sosial helg med morsomme aktiviteter både med og uten hund. Hold av helga, vi gleder oss til å se dere!


Trinentotreningene er godt i gang igjen! Vi trener hver mandag kl 18.00 ved Åssiden vgs i Drammen. Alle med Trinentohunder er varmt velkomne.


18.02.19:

Vinterferien har akkurat begynt i store deler av landet, og vi håper at alle får en trivelig ferieuke sammen med familie, venner og ikke minst de firbeinte. Skaresnø og skispor kan være hardt for labbene, så bruk gjerne potesokker på hundene på lengre turer på snø.

Katarina og Zelda på skiturVi planlegger et schäferkull på vårparten, så ta gjerne kontakt allerede nå ved interesse for en valp fra oss.

Velkledde whippeter på turResultatbørsen har blitt oppdatert, blant annet med resultater fra Winterschau i Tyskland. Gratulerer så mye til våre flinke valpekjøpere som er aktive på mange områder, det setter vi enormt stor pris på.

Katarina og Ranja og Torill og Tascha i aksjon i brukshundklasse tispeN UCH Utzon’s Jubileum Julie Flash (Tara) nedkom 09.01.19 med seks sunne, velskapte valpe, hvorav fire hanner og to tisper. Den stolte pappa er N SE UCH NV-17-18 NORDV-18 Siprex Qasim. Kullet vokser opp hos og selges av kennel Utzon ved Jorunn Jenssen.


Tara med sine nydelige småTrinentotreningene vil starte opp igjen på vårparten - vi kommer tilbake med dato senere.

Vi ser fremover mot vår og lysere tider!
22.12.18:

Vi vil ønske alle våre venner og valpekjøpere en riktig god jul og et godt nyttår! Vi håper at alle får en hyggelig julefeiring sammen med familie og venner, og at man får samlet energi og overskudd til nok et nytt år! Vi gleder oss til å møte dere alle igjen på nyåret.

God Jul!


Husk å passe på hundene i høytiden; det er mye fristende mat, pakker og julepynt som ikke tolereres særlig godt av hundemager. På nyttårsaften bør hundene gå i bånd, slik at de ikke blir skremt og forsvinner. Luft dem godt i god tid før midnatt, og unngå å ta dem med ut når det smeller. Schäferen er normalt sett skuddfast og ikke redd for raketter, men så mye bråk, lukt og lys kan skremme selv en trygg hund. Vær inne sammen med hunden, ha på musikk eller TV for å dempe lyden utenfra, gi den gjerne et tyggebein eller en leke, og oppfør deg ellers som normalt. God julefeiring!
23.09.18:

Den 15.09.18 fikk Qessi av Trinento syv velskapte valper med AD BH IPO2 Quyndios Vom Suentelstein. Det kom tre hanner og fire tisper til verden, og alt står bra til med mor og barn. Les mer om kullet og se dagsferske bilder på C-kullet sin side. Om du interessert i en valp fra kullet, vil vi anbefale at du raskest mulig tar kontakt.


Qessi med sine søte små


Trinentotreffet gikk av stabelen helga 24-26. august, og vi hadde tradisjonen tro en fantastisk helg med nydelig vær, god mat, morsomme aktiviteter og mye god humor. Tusen takk til alle som bidro til at vi fikk en så flott helg, vi gleder oss allerede til neste år! Les mer om Trinentotreffet 2018 her.Våre gode venner og valpekjøpereBH Panda av Trinento og Lene har fått opprykk til B-spor, les mer på resultatsiden. Vi gratulerer så mye!

Brains and beauty
21.08.18:

Til helga går årets Trinentotreff av stabelen! Vi gleder oss stort og håper på en hyggelig og lærerik helg sammen med våre venner og valpekjøpere. Velkommen skal dere være, både nye og gamle deltagere! Om det er noen etternølere som ennå ikke har fått ut fingeren og meldt seg på, så er det fremdeles muligheter for å delta – gi beskjed så raskt som mulig!

Vi ønsker alle velkommen på treffet!Alle valpene i B-kullet er nå solgt og har flyttet til sine nye hjem, lykke til alle sammen! Bechy av Trinento har flyttet til kennel Svarthällan i Sverige, og vi ønsker dem lykke til med henne. Vi har beholdt Bine av Trinento i oppdrettet, og håper at hun vil kunne bidra i oppdrettet i fremtiden.Ranja sammen med valpene i B-kullet. Foto: Knut BrekkeQessi av Trinento ble 16.07 paret med den flotte, norskeide hannhunden AD BH IPO2 Quyndios Vom Suentelstein. Hun er bekreftet drektig, og vi gleder oss til valper i midten av september. Les mer om kullet på C-kullet sine sider. Ta gjerne kontakt nå ved interesse for en valp fra dette kullet.

Trond har vært på Tysklandstur og stilt ut Zelda og Wendy (Lexie), les mer om dette og se andre resultater på resultatsiden.

Zelda kapret en andreplass i TysklandVi har endelig fått våre nye kenneldresser fra Victoria A/S, de er kjempeflotte og meget praktiske i bruk – jakka kan også brukes som vest. Ta kontakt dersom du er interessert i å kjøpe en kenneldress, prisen er 250 kr per sett. Det vil også bli muligheter til å kjøpe kennelklær på Trinentotreffet.
Mandagstreningene er i gang igjen, og vi håper å se så mange som mulig ved Åssiden vgs i Drammen hver mandag kl 18.00. Alle våre valpekjøpere er velkomne til disse treningene, der vi fokuserer på hverdagslydighet, sosialisering og miljøtrening, samt ferdselsprøvetrening. Alle, uansett nivå, kan delta. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med andre valpekjøpere, samt å få hjelp og støtte til å jobbe med hunden sin.


08.07.18:

Ranja fikk 12. juni syv valper (fire hanner og tre tisper) med AD BH IPO3 SG11(BSZS) Henko vom Holtkämper Hof. Vi har flere ledige valper i kullet til Ranja, så ta gjerne kontakt dersom du er interessert i å kjøpe valp fra oss.
Både Ranja og Henko er selvsagt HD/AD-frie og begge er avlskåret i Tyskland. Kombinasjonen er godkjent etter Norsk Schäferhund Klubs regler for avl. Vi forventer valper med meget godt eksteriør, flotte farger og god mentalitet. Valpene er leveringsklare i begynnelsen av august. Les mer om kullet på B-kullet sin side.


Alle våre valpekjøpere er velkommen på Trinentotrening hver mandag i vår- og høst-halvåret ved Åssiden vgs i Drammen, og ellers tilbyr vi selvfølgelig oppfølging ved behov. Vi arrangerer også et populært kenneltreff med hundetrening og sosiale aktiviteter hver høst (Trinentotreffet). Med jevne mellomrom er vi også å finne på utstilling, og om våre valpekjøpere ønsker å stille ut hunden sin, er vi selvfølgelig behjelpelige også med det.
Årets Trinentotreff går av stabelen på Scäferhundhytta i Kongsberg fra 24-26.08.18. Hold av helga og gled dere til en helg fylt med hyggelige folk, god mat, hund og hundetrening! Alle med hund fra kennel Trinento er velkommen, enten du har whippet eller schäfer. Påmeldingsfristen er satt til 19. august


Pris per person inkludert kost og losji er 1000 kr. Det inkluderer instruksjon og måltider (enkel middag fredag, frokost/lunch/middag på lørdag og frokost/lunch på søndag) med melk/juice til måltider. Kaffe og te er tilgjengelig hele tiden. Annen drikke medbringes selv. Påmelding bekreftes ved innbetaling til konto: 1604.04.90500. Merk påmeldingen med navn og hvilken gruppe man vil delta på (spor, feltsøk, agility, valp).


Vi møtes fredag ettermiddag/kveld. Da samles vi for å planlegge resten av helga. Det blir mulighet for agility, spor, felt og valpetrening, og det er ikke umulig at det blir litt lydighet/ferdselsprøvetrening underveis. Vi legger opp til at man følger samme treningsgruppe gjennome hele helga, for mest mulig kontinuitet i treningen, og man må derfor bestemme seg for hva man vil delta på ved påmelding. Vi har vært så heldige å få med oss tre instruktører som vil bidra på sine spesialfelt:

Erik Olafsen: instruerer i spor

Aage Berntsen: instruerer i spor og feltsøk

Hilde Falck Olsen: instruerer i agility

Torill tar seg av valpene, og Trond bidrar der det trengs.


Det er muligheter for å overnatte i hytta (hems eller sofa), evt å telte eller bo i campingbil/vogn på plassen (strøm tilgjengelig). Treffet starter fredag ettermiddag/kveld, og vi holder på til ut på ettermiddagen på søndag.


I tillegg til hundetrening og sosialt samspill, står selvfølgelig også den tradisjonelle hundesprinten på planen også i år. Kubbespillet blir også med, og det forventes også i år at damene går av med seieren! ;)


Veibeskrivelse til Schäferhundhytta i Kongsberg (fra Drammen):

Følg E 134 til Kongsberg. Når du kommer til Kongsberg så kjør rett fram i de to første rundkjøringene, ta til høyre i den tredje og over broen, deretter hold til høyre (rett fram) i de to neste. Følg deretter vei nr. 40, Numedalsveien, Du skal hele tiden ha Lågen på høyre side. Etter ca. 10 km. fra Kongsberg er det et turkis hus på venstre side, ca. 200/300 meter etter dette huset er det et skilt med N.sch.Klub, der skal du svinge av til venstre og kjøre til enden av veien.


GPS-koordinater – hytta:

WGS 84:

    N 59° 44.172', E 9° 35.095'

WGS 84 - desimal:

    59.73620, 9.58492

EUREF89:

    6622178, 532885


14.2.2020

Flora av Trinento har fått et nytt hjem hos supre folk i Larvik.  Lykke til med en topp valp!

Da har alle i F-kullet fått nye eiere - bortsett fra Fancy som bor igjen her i Sande

27.1.2020

En dag i året har vi undervisning her på Kennel Trinento -og det er når Melsom VGS kommer på besøk. Underviser i avl, oppdrett , hund, helse, valpepregning mm . I dag med F kullet som praktiske eksempler . Takk for besøket og velkommen tilbake ! 

(Klikk på bildene for større versjon)

22.01.2020

Sommer i Januar!

Fra venstre; Delfi, Chilli, Bine, Zelda og Gandhi ute og koser seg i det fine været!

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento