E-kullet


Wendy av Trinento (Lexie) ble 24.04.2019 paret med AD BH IPO2 SG5(BSZS) Willas vom Suentelstein. Dersom alt har klaffet, så ventes E-kullet i slutten av juni. Valpene vil være leveringsklare i slutten av august. 


Både Lexie og Willas er selvfølgelig friske og HD/AD-frie, og kombinasjonen er godkjent etter Norsk Schäferhund Klub sine regler for avl.


Willas er en stor, middels kraftig, uttrykksfull, flott pigmentert hannhund med svært gode bygningsforhold og utmerkede bevegelser. Han er kåret og utdannet i Tyskland, og ble SG5 på Bundessiegerzuchtschau (tysk siegershow - BSZS) i 2017. Han står nå i Sverige, hvor han har gjort en meget god MH (mentalbeskrivelse hund).


Lexie er en over middels stor, middels kraftig tispe med godt pigment, god bygning og gode bevegelser. Hun er godt over snittet temperamentsfull, veldig arbeidssom, energisk og har mye egenvilje. Hun har glimt i øyet og er en morsom og aktiv, men krevende hund. Lexie har bestått k-test, er stilt ut med CK og er avlsgodkjent i Norsk Schäferhund Klub.


Dette blir Lexie sitt første kull, men ettersom det er en linje vi har hatt i flere generasjoner (tispelinje: Yzzi - Ultra - Xtra), så kjenner vi den veldig godt. Etter denne kombinasjonen forventer vi kvikke, temperamentsfulle hunder med meget godt eksteriør og solid mentalitet, som vil egne seg både til utstilling, lydighet, bruks mm.


Dersom du kjøper valp etter Lexie og Willas, vil du sannsynligvis få en aktiv, kvikk hund som vil trenge en god del stimuli (både mental og fysisk trening) for å trives. Om man ikke har erfaring med hund fra tidligere, kan det være krevende med en slik type hund. Det vil sannsynligvis være variasjoner innad i kullet, men vi vil likevel anbefale førstegangskjøpere å heller kjøpe valp fra vårt D-kull (Qira/Goliath), da valper etter den tipelinja erfaringsmessig er noe roligere og enklere å håndtere.


Valper hos oss i kennel Trinento har en «travel» periode fra de er 4-8 uker. Dette da vi ønsker at de skal ha erfaring med å kjøre bil, komme på innkalling, gå i bånd, være borte på besøk, ha utforsket forskjellige miljøer mm. Valpene får være med på jobb, og de får treffe både små og store tobente, andre firbente enn mor, samt katt. Vårt mål er at de skal være best mulig rustet for å møte verden der ute uten mor og søsken, sammen med sin nye flokk.


Valpene leveres med veterinærattest, chip, vaksine og valpepakke fra Hills hundefôr og Agria dyreforsikring, og de har selvfølgelig fått jevnlige ormekurer i løpet av ukene hos oss.


Som valpekjøper hos oss følger vi deg opp gjennom hele hundens liv. Du er velkommen på våre ukentlige kenneltreninger (vår- og høst) i Drammen, samt på vårt Trinentotreff i Kongsberg hver høst. Alle som ønsker er velkomne til å være med oss på utstillinger, mentaltester mm.


Dersom du er interessert i en valp etter Lexie og Willas eller ønsker å vite mer om kullet, ta gjerne kontakt for en hyggelig hundeprat.
trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento