F-kullet

AD BH IPO1 Tascha av Trinento ble i dag bekreftet drektig med AD BH IPO2 SG5(BSZS) Willas vom Suentelstein. 


Vi gleder oss til at F-kullet møter verden medio desember. Valpene vil være leveringsklare i begynnelsen av februar. Både Tascha og Willas er selvfølgelig friske og HD/AD-frie, og kombinasjonen er godkjent etter Norsk Schäferhund Klub sine regler for avl.


Willas er en stor, middels kraftig, uttrykksfull, flott pigmentert hannhund med svært gode bygningsforhold og utmerkede bevegelser. Han er kåret og utdannet i Tyskland, og ble SG5 på Bundessiegerzuchtschau (tysk siegershow - BSZS) i 2017. Han står nå i Sverige, hvor han har gjort en meget god MH (mentalbeskrivelse hund). Willas har en god tysk HD-zuchtwert på 79.


Tascha er en stor, middels kraftig tispe med meget godt pigment og høy svartandel. Hun har gode bygningsforhold og gode bevegelser. Tascha er temperamentsfull, energisk og arbeidsvillig, og er ellers en sosial og grei hund. Tascha er utdannet i Tyskland og har tysk kåring. Hun er stilt ut med CK i Norge, og er også stilt ut i Tyskland ved flere anledninger. Tascha har en HD-indeks på 105.


Dette blir Tascha sitt andre kull. I det første kullet fikk vi fire valper, hvorav 4/4 er frirøntget på albuene (0) og 3/4 har A-hofter (sistemann har ikke røntget hoftene ennå). Dette er en tispelinje vi har hatt i flere generasjoner (Yzzi - Ultra - Xtra) og vi kjenner den veldig godt. Etter denne kombinasjonen forventer vi kvikke, temperamentsfulle hunder med meget godt eksteriør og solid mentalitet, som vil egne seg både til utstilling, lydighet, bruks mm.


Dersom du kjøper valp etter Tascha og Willas, vil du sannsynligvis få en aktiv, kvikk hund som vil trenge en god del stimuli (både mental og fysisk trening) for å trives. Om man ikke har erfaring med hund fra tidligere, kan det være krevende med en slik type hund.


Valper hos oss i kennel Trinento har en «travel» periode fra de er 4-8 uker. Dette da vi ønsker at de skal ha erfaring med å kjøre bil, komme på innkalling, gå i bånd, være borte på besøk, ha utforsket forskjellige miljøer mm. Valpene får være med på jobb, og de får treffe både små og store tobente, andre firbente enn mor, samt katt. Vårt mål er at de skal være best mulig rustet for å møte verden der ute uten mor og søsken, sammen med sin nye flokk.


Valpene leveres med veterinærattest, chip, vaksine og valpepakke fra Hills hundefôr og Agria dyreforsikring, og de har selvfølgelig fått jevnlige ormekurer i løpet av ukene hos oss.


Som valpekjøper hos oss følger vi deg opp gjennom hele hundens liv. Du er velkommen på våre ukentlige kenneltreninger (vår- og høst) i Drammen, samt på vårt Trinentotreff i Kongsberg hver høst. Alle som ønsker er velkomne til å være med oss på utstillinger, mentaltester mm.


Dersom du er interessert i en valp etter Tascha og Willas eller ønsker å vite mer om kullet, ta gjerne kontakt med Trond- Egil, mob: 92069020, for en hyggelig hundeprat. 

Klikk på bildene for større versjon

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento