Trinentotreffet 2001

2001TRINENTO-TREFFET 14-16.SEPTEMBER 2001

NB:Hvis du trykker på bildene blir de størreFor 2.året på rad, kunne KENNEL TRINENTO, ønske velkommen til TRINENTO-TREFFET, for valpekjøpere med hund fra vår kennel.


Eva og Tor Arve Bergland, Else og Arild Langedal og Torill og Trond-Egil Groth stod for gjennomføringen av treffet, og det ble avholdt i topp omgivelser på Schäferhytta til avd. Kongsberg.14 ekvipasjer deltok, og drøye 24 personer totalt inkludert ektefeller, barn osv. Vi møttes på Schäferhytta klokken 1800 fredags kveld, og hadde åpning av treffet i forbindelse med inntak av et rikholdig spekematbord klokken 2100.Tonen og stemningen var topp fra første stund, og det var Eva som stod for velkomsthilsen, samt inndeling av gruppene og planleggingen av de påfølgende treningsdagene. Vi spiste og koste oss i flere timer, men samtlige var nok i nærheten av dynene drøyt midnatt.


 


Lørdag stod frokosten på bordet klokken 0900, da hadde samtlige allerede luftet og matet sine firbente. Klokken 1000 var vi klare for avgang til dagens første treningsøkt. Det ble inndelt i to grupper, Eva og Tor Arve tok med seg drøyt halvparten av gjengen til rundering, mens Arild og Torill tok med seg den andre halvparten for sportrening. Else og Trond-Egil foretok litt rydding på hytta, passet på barn, samt bistod litt på gruppene der det trengtes.

 
SPENNENDEDet er alltid svært spennende for oss oppdrettere å treffe igjen hundeeierne og hundene. I formålsparagrafen til Norsk Schäferhundklubb står det jo at: SCHÄFERHUNDEN ER EN BRUKSHUND.  Selvom ambisjonsnivået til deltakerne var vidt forskjellige, Odd trente f.eks. for å få sin hund godkjent som redningshund, mens Lise f.eks. er mest med for sosialisering og lydighet, samt lære noen brukshundøvelser. Her var altså alle kategorier deltakere, og det er stort for oss oppdrettere å se at hundene fungerer i alle miljøer, og til det de blir satt til.Både eiere og hunder viste at de både hadde lyst og evner til å lære nye ting, og å gå videre på det de kunne fra før. Samtlige av de som var med både i rundering og spor, viste stor framgang i løpet av helga.


Ut i fra deltakernes ønske, og ut i fra deres ståsted - forsøkte vi å legge opp trenings individuelt for den enkelte ekvipasje.


Da er det godt at vi som står for oppdrettet innehar instruktørutdannelse, konkurranseerfaring, tjenestehunderfaring m.m. slik at treninga blir lagt opp individuelt, og at vi forhåpentligvis kan komme med gode råd for den enkelte, samt veiledning.LANGVEISFARENDETil fjorårets treff, kom det folk både fra Sverige og Vestlandet, til årets treff var det Gunvor og Java som hadde tatt turen helt fra Kristiansund og til Kongsberg for å delta. Det syntes vi var veldig gledelig, og ekvipasjen viste et godt samarbeid, og hadde stor framgang i løpet av helga. Håper å se deg på et lydighetsstevne snart !!!


Ellers var troppene samlet fra Notodden - Vikersund - Gransherad - Kongsberg - Geilo og Drammen.Felles bespisning var det igjen klokken 1300, da stod langbordet ferdig til alle, og praten gikk livlig, og matlysten var på topp. Økt nummer 2 stod på programmet, gruppe 1 kjørte mer rundering, mens gruppe 2 satset på litt lydighet samt noe mere spor. Også denne treningsøkten gikk svært bra, og samtlige var godt forsynt da kvelden kom.NYDELIG MATTil kveldsmat stod det Taco på menyen, samt at noen koste seg med brus, mens andre ikke ville ha brus....


Etter et svært god måltid, var forsamlingen klar for litt avslapping samt litt diskusjoner rundt om i sofagruppene inne i lokalet. Kvelden gikk dessverre altfor fort, og de fleste kom seg i seng i noenlunde tid, da en ny treningsdag stod for tur påfølgende dag.Søndagen startet med felles frokost, med rester både av spekemat og taco klokken 0900. Etter dette holdt Eva et foredrag vedrørende stell av hund og momentlære. Her tror vi de fleste lærte endel, både nye triks og ideer, for alle fulgte godt med, og spørsmålene var mange etterpå.


Treningsøktene foregikk etter samme mønster som lørdagen, et par ekvipasjer byttet gruppe, samt at gruppe 2 kjørte på med litt mer lydighetstrening.
Konklusjonen etter 2 lange treningsdager var at alle var veldig fornøyd, ingen hunder (eller eiere) hadde kranglet, ingen hadde blitt skadet/syke, og samtlige sa de hadde lært noe nytt - samt at de gjerne ville komme igjen neste år !!Vi som oppdrettere var stolte etter helgen, ikke bare for at treffet ble vellykket, men aller mest for å registrere at hundene fungerer etter den målsettinga vi har satt oss som oppdrettere.


 


 Vi vil med dette takke dere alle for en super helg, og ønsker både nye og gamle valpekjøpere velkommen til neste års treff !!!!Med hilsen oss i Kennel Trinento.

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento