NYHETER

For å få siste nytt med en gang - følg oss gjerne på facebook! Whippetene kan du følge på facebook her.

For å lese eldre nyheter, trykk her (1) eller her (2) eller her (3) eller

her (4) eller her (5)

05.11.2022  Gratulerer med 2 års dagen til Rustøl's Catja (Untox aus der Brunnenstraße - Perle von Pendler). Sannsynligvis er det aldri feil å se litt ut av egen "hage". Vi har vært så fornøyd med Catja at vi i sommer kjøpte oss hennes søster. Det er Rustøl's Milli, f: 04.06.22 (Usher aus der Brunnenstraße - Perle von Pendler)Sunne flotte typer som vi ser et stort fremtidspotensiale i for vårt oppdrett.

30.10.2022 Fredrikstad: I dag har Wendy, Zelda, Bine og Chilli vært i Fredrikstad og gjennomført utholdenhetsprøve - og gjennomført med stil. Fire nye titler er dermed sikret. Tusen takk for hjelpa Camilla, Cathrine og Knut !!

image0 (25)___serialized1
image 29___serialized1
image0 (26)
image0 (28)
image0 (27)

22.10.2022  Kennel Trinento har i dag vært på Norsk Schäferhund Klub avd. Indre sitt høstarrangement, hvor vi deltok på flere prøver. Torill besto ferdselsprøven og brukshundkåring med Bine, samt brukshundkåring med Lexie (Wendy av Trinento). Lexie trenes til daglig av Camilla, og ble overtatt av Torill i går, så det var en imponerende prestasjon.


Trond besto ferdselsprøven med Zelda, og var 5 fattige poeng fra å gå videre til sporet på brukshundkåringen. Bjarne og Fancy gikk begge sin første ferdselsprøve, noe som gikk meget bra – gratulerer så mye! Janne og Dihbo debuterte også på ferdselsprøven, men nådde tross topp innsats ikke gjennom nåløyet denne gangen. Tuva fikk «låne» Delfi og stilte med henne på utholdenhetsprøven, og den ble vel bestått!


BH-VT Bine av Trinento (Henko vom Holtkämper Hof/Ranja Av Trinento) og BH-VT Wendy av Trinento (Yuri Vom Osterberger-land/Yzzi av Trinento) er nå klare for brukshundklasse på utstilling.


Fancy kan nå titulere seg BH-VT Fancy av Trinento (Willas vom Suentelstein/Tascha Av Trinento), mens BH-VT Delfi av Trinento (Rustøl's Goliath/Qira Av Trinento) kan legge til en IAD foran navnet sitt!


Tusen takk til avd. Indre for et fint arrangement, og tusen takk til våre flinke og dedikerte valpekjøpere som stiller opp med sine hunder! Vi er stolte den jobber dere legger ned og at dere tør å starte på offisielle prøver! Det går ikke alltid veien, ei heller for erfarne hundeførere, men man får som regel med seg nyttig lærdom på veien! Neste gang!Takk for en flott dag i godt selskap!

image0 (22)
image0 (23)
image0 (24)

18.10.2022 13 km løpetur med krokodillene i kveld - her ved Suluvann !

image0 (18)
image0 (17)
image0 (19)
image0
image0 (20)

Sande: 4. oktober ble seig.

Midt mellom to nattevakter måtte vi ta farvel med Yzzy - nesten 13,5 år gammel. Hun sovnet stille inn på bursdagen til oldebarna sine.


Som aktiv med rasen i over 30 år, må jeg si at Yzzi på alle måter har vært unik. Flott eksteriør, morsom å trene med, og et spesielt vinnende vesen. En eneste gang i sitt liv har hun vært syk.


Hun har hatt to treningsopphold i Tyskland - hatt fem valpekull - og vært den ubestridte lederen av flokken vår. De gode genene hennes lever videre i hennes barn , barnebarn og oldebarn.


Hun har hatt over tre fine pensjonist år, men de siste ukene har alderen for alvor tæret på. Tenk - hun kom fra vårt første kull vi hadde her i Sande - og har gått i hælene på oss siden da.

T

årene fikk fritt utløp - 13,5 år er en høy alder - og vi måtte la henne slippe nå. Minnene etter Yzzy tok likevel helt overhånd - og sånn er det vel hos alle ekte hundeelskere.


Det blir så rart at du ikke er her mer Yzzi - og vi lover å aldri glemme deg. Du var akkurat slik en (schafer)hund skal være !!!


Takk for tiden vi fikk sammen med deg.

15.09 2022  Oslo/Sande:
Noen få ganger i løpet av året, skulle en ønske en ikke var oppdretter …..
Tirsdag denne uken var en sånn dag

Knut ringte oss fra Oslo og fortalte at BH AD IPO1 Ranja av Trinento var død, 8,5 år gammel.
Etter et uhell i høst røk hun korsbåndet og ble operert for det forrige uke - operasjonen gikk bra - men dessverre fikk hun blodforgiftning - og livet stod ikke til å redde.

Vi husker så godt dagen hun ble født - 16/5-2014, et flott kull - dagen etter feiret vi med 17 mai tog i hagen her. Ranja var en frisk, snill og flott representant for rasen. Hun kunne være med overalt - og var grei mot alt og alle. Hun fikk en flott karriere i utstillingsringen også. I 2015 var hun høyt oppe på resultatlistene både her hjemme og i Tyskland. I 2017 ble hun kåret i Tyskland for Bernd Weber med følgende avslutning på kritikken :- utrykksfull ,substansfull avlstispe. Etter det flyttet hun til våre gode venner Bente og Knut, og hun fikk et fantastisk liv der.

Vi har så mange fine minner med Ranja, Knut og Bente- fra Tyskland , fjellet , avd Kongsberg, hytteturer - flere ganger på Winterschau i Schleswig mm. I 2018 hadde Ranja sitt første valpekull - siden hadde hun et kull til før hun ble pensjonist.

Tårene trillet her i Sande da beskjeden kom at hun var borte - Ranja var en hund det var ekstra tungt å miste - ikke minst for familien Brekke.

Som oppdrettere av rasen i 30 år, vil Ranja for alltid være selve symbolet på hvordan en schafer skal være både innvendig og utvendig !

Vi savner deg veldig Ranja - og vi kommer aldri til å glemme deg. Hvil i fred.

15.09 2022 Tradisjonen tro har vi i dag hatt besøk av en klasse fra Melsom VGS og undervist de i hund, avl oppdrett mm. De fikk samtidig hilse og kose med whippet-kullet vårt -samt på schaferne. Alltid trivelig og formidle litt kunnskap til den yngre garde. Takk for besøket !!

image0 (11)
image0 (13)
image0 (14)
image0 (15)

28.08.2022 

Vi har 6 stk Whippetvalper født 6/8-22, leveringsklare fra 1/10-22.
Far: Exellent Riggs Jr av Trinento
Mor: Chrystal India Storm av Trinento
Testmating:
https://whippet.breedarchive.com/animal/testmating?dam_uuid=cf66c061-4203-4e9b-9aab-8357f83eaa37&sire_uuid=2fb5b7c0-5b46-4bc0-bf10-9614bc8db2dd

Valpene vokser opp i huset sammen med andre Whippeter og Schäferhunder.
De er med på turer i bil, i skogen, i byen, hjem til andre familier, de møter alt fra 1 åring til godt voksne mennesker.
Mor og far er oppdrettet av oss så vi kjenner godt til helse og mentalitet som er uten anmerkninger.
Det er 2 gutter ledig.
Valpene er ikke fordelt da jeg ønsker å se de an hvem som passer best i hvilke familier

Valpene leveres med:
- [ ] helseattest
- [ ] Vaksine
- [ ] Chip
- [ ] Valpepakke (teppe, fôr, biteting og en leke.)

Vi holder treninger for våre valpekjøpere mandager i Drammen- gratis.
Vi har treff årlig i September der trening legges opp til hvilket nivå hund og eier er på. Vi legger stor vekt på det sosiale også.

Interessert i valp fra dette kullet?
Ta kontakt med Torill Groth mobil: 97170220

03.08.2022 På ferie i Åndalsnes - Setnesmoen 

21.08.2022   Sande: Her er Jacco av Trinento alias Mack - 10 år gammel og fortsatt godkjent militær tjenestehund. Vi har hatt gleden av å passe han er på Veberg i helga. En flott representant for rasen og en super Trinento hund. Mack kommer som alltid på Trinento-treffet ! Eieren Aage er instruktør på sporgruppa. Kommer DU ? Påmeldingsfrist er 1.september - treffet er fra 9-11. september.

19.07.2022 Kennel Trinento har meldt på 7 hunder til Norsk- og Nordisk vinner på Maura førstkommende helg - Zelda, og vår nye flaggvimpel er klare !!

06.07.2022 Da er det bekreftet ved ultralyd at India er drektig og vi venter valper rundt 7/8-22. Vi gleder oss til å se hvilke skatter vakre India bærer på. Vi har allerede noen interesserte på valp fra dette kullet, så ta kontakt om du er ute etter Whippet som er leveringsklar i starten av oktober 

Mor Chrystal India Storm av Trinento
Far: Exellent Mr Riggs Jr av Trinento

02.07.2022 GRATULERER MED DAGEN!

Klippet fra Drammen Tidende 2.7.2022

28.05.2022 Drammen: Takk til Step by Step for en fantastisk

show-kamp i Drammenshallen i dag !! Stappa full hall, over 2100 publikummere. Kjendiser in action i en omgang håndball og en fotball. Joakim- svigersønn- sammen med Stefan Strandberg stod som arrangør med deres veldedige stiftelse. Camilla med full regi underveis. En kjempegjeng fra Trinento-teamet som stilte opp som frivillige. Endelig fikk jeg vært livvakt for Tix, når han skulle skrive autografer etter kampen. For en utrolig fyr. Skrev, og skrev , selfie, smil - stod i over 2 timer ! Alle fikk et smil og det de ønsket!  Og som helt siste ble det Trond, Thor Egil, meg og Tix ! Tusen takk til alle !  Håper på reprise om et år.

IMG_65751
IMG_65421
IMG_6526
IMG_65141
IMG_6513
IMG_6545
IMG_6562

22.05.2022   Hei dere ! Nå er det fem mandagstreninger igjen før sommerferien! Gode treninger har blitt gjennomført så langt. Siste mandag blir 20 juni. Hadde vært så hyggelig om enda flere stakk innom - vi er stolte oppdrettere som gir våre valpekjøpere et sånt tilbud. 1,30 time med miljøtrening, lydighet og sist men ikke minst skape gode relasjoner mellom oss tobente - velkommen skal dere være!!!

Jolli
Java
Birke
Jello

Fra Skuet

Catja
Zelda
Dibho

Fra Utstillingen

15.05.2022 Kongsberg:  Kennel Trinento hadde med 7 hunder på skue/utstilling etter tysk mønster i dag. Dommer var Oddbjørn Winther.  Det er alltid fint å stille hund på det fine området vårt, og dagens dommer var som vanlig inkluderende, ryddig og positiv!  Takk til alle våre valpekjøpere som deltok og til Cathrine Aasheim som førte 5 av hundene i ringen på en topp måte.  Takk også til Tanya Lilly Voss som førte Java.

Dessverre er ikke spesialutstillinger som dette noen massemønstringer lenger, men det la ingen demper på en fin dag med strålende resultater!

6-9 mnd Tispe: Nr. 1 Birke aus dem Haus Aurum Zwinger, Nr. 2 Java av Trinento

6-9 mnd Langhår tispe: Nr. 1 Jolly av Trinento. 

6-9 mnd hann: Nr. 1 Jello av Trinento

18-24 mnd tispe: Nr. 1 Rustøl's Catja,

Åpen klasse tispe: Nr. 2  Zelda av Trinento.

Åpen klasse hann langhår: Nr. 1 Dibho av Trinento

01.05.2022   I dag har vi vært på utstilling etter tysk mønster hos Norsk Schäferhund Klub avd. Romerike.  Dommeren, danske René Jørgensen, var et svært hyggelig bekjentskap som tok seg god tid med handler og hunder, og som forklarte grundig underveis hvorfor han dømte som han gjorde, noe som var lærerikt!  Været var også på topp, så vi har hatt en super helg i godt selskap.

Resultatene for dagen er vi også godt fornøyd med:

6-9 mnd hann:  Jello av Trinento ML1 - 6-9 mnd tispe: Birke aus dem Aurum Zwinger ML1, 12-18 mnd tispe: Rustøl's Catja SG1, Åpen klasse tispe Zelda av Trinento SG1

02.05.2022     30 års bryllupsdag - 30 år med hverandre - 30 år med familie og venner - 30 år med HUNDER!!

25.04.2022 Treningen er i gang igjen etter vinterdvalen. Suverent oppmøte. Gleder oss til fortsettelsen.  Holder på hver mandag fram til skoleslutt før sommerferien.

17.4.2022 Utstilling Vikersund: Kikki ble BIM junior med CK.  Gossip ble BIR, BIG, BIS 2 med Cert! I juniorklassen ble Link nr 2 med CK. Vi er superfornøyd!

Dibho av Trinento  ønsker alle en


GOD PÅSKE!

05.04.2022  Delfi av Trinento har fått 6 valper (3 hanner og 3 tisper)

22.03.22  Ut på tur - aldri sur. Trond-E ute på elghufs trim med flokken på sin 55-årsdag den 22. mars - samme dag som Norsk Schäferhund Klub ble 100 år!  Gratulerer til klubben vår! 

01.03.2022  Sande: Jeg kan ikke ta med hunden min ut på stranda fordi den plager ferien din, jeg kan ikke ta han med inn i butikken fordi den er for nærme meg, kan ikke ha han som jeg vil i hagen min da det plager meg osv. , osv. , ... *****
** ... men jeg kan lede deg inn i ruiner for å finne deg etter et jordskjelv, i skogen etter at du har gått deg bort, når du blir syk på gaten.. , ser etter deg under snøen, til tross for farevarsel... i vannet fordi du likevel tok et bad til tross for badeforbudet.. og du trenger det overalt! Og til slutt er han bare en HUND? ... Selv om det vil finne deg og redde mange liv! * * *
*Dette er verdt å tenke på en stund! **** ( Kilde: Per Sandelin) . 

22.2.2021  Birke aus der Aurum-Zwinger

IMG_58451
IMG_5848
IMG_58471

18.2.2021  Judi av Trinento koser seg med spor på bar mark - matmor Lena Lintho gir den lille, fine og riktige utfordringer ! Heia J- kullet!

Lørdag 28 mai skal Step by Step Charity med vår svigersønn i spissen - arrangere et suverent veledighetsarrangement i Drammenshallen! Her blir det en innholdsrik og uformell konkurranse med idrettsprofiler og kjendiser. De trenger frivillige funksjonærer. Vi stiller !! Kan DU ? Dette blir knall. Gratis inngang også til påfølgende Godset kamp, som begynner direkte etter. Send PM til Trond-Egil om du kan - her håper vi Trinento-gjengen i fellesskap stiller opp - vi gleder oss ! 

05.02.2022  BV-VT Delfi av Trinento ble i går 03.02.2022 paret med den flotte hannhunden AD BH IGP2 SG27 BSZS Nacho vom Klostermoor. Dersom alt har klaffet venter vi valper i begynnelsen av april.  

Både Nacho pg Delfi er selvfølgelig frie for HD og AD, og kombinasjonen er gjort etter Norsk Schäferhund Klubs regler for avl.  Nacho er avlskåret i Tyskland, mens Delfi er avlsgodkjent i Norge.

Nacho er en over middels stor hannhund med et flott eksteriør og tiltalende gemytt.  Han er stilt ut med flotte resultater i Tyskland, hvor høydepunktetene er SG27 og V45 på Siegerschau.

Delfi er en stor tispe med vakkert hode og uttrykk, som kommer fra et kull vi er meget fornøyd med både mentalt, eksteriøsmessig og helsemessig.  8/9 valper i kullet er røntget, alle med godkjente hofter (3 med C) og alle har frie albuer. Halve kullet har gjennomført MH med gode resultater.

Delfi har selv bestått ferdselsprøve, K-test og gjennomført MH.  På MH scorer hun over rasens  gjennomsnitt; hun scorer høyt på lek, jakt og nysgjerrighet, uten redsler, og hun er selvfølgelig også skuddfast.  Delfi er en sosial, arbeidsom, treningsvillig tispe med ønskverdig metalitet.

Delfi har en HD-indeks på 106, og kommer fra en tispelinje som har nedarvet god helse og høy levealder. Delfi er utstilt med SG ig fin kritikker.

28.01.2022 I dag fyller Yzzi sine førstefødte 10 år. 7/9 er fortsatt i live og mor Yzzi selv henger med oss enda.  Hun blir 13 år i mai.

Alle 9 er også røntget.  Gratulerer med dagen til J-kullet!

24.01.2022 Rapport fra Tyskland ! helgen 21-23 januar var det endelig klart for en Tyskland tur igjen !  Mye forhånds «jobb» med å sette seg inn i gjeldende corona regler i Norge - Danmark og Tyskland pluss selvsagt det vanlige for hunder med pass, vaksiner og ormekur.  

Vi - Knut og Trond -E dro ned til vårt faste hotell fredag - hvor både drikke og mat smakte like godt som alltid ! Lørdag var det trening i klubben som vi begge er medlem i, nemlig OG Hitzhusen i Bad Bramstedt!  Alltid hyggelig det. Senere dro vi rett sør for Hamburg og hentet en valp på ca 14 uker hos våre venner Anke og Ralf Dangers!  Her fikk vi møte Birke aus der Aurum-Zwinger - som er etter SG1 BSZ Yoris v Osterberger Land og SG14 BSZ  Valera v Larchenhain ! Blir spennende å følge henne framover . Turen ble vellykket på alle måter, og vi gleder oss til å ta turen igjen !!

P1025567-kopi
P1025553-kopi
P1025576-kopi
P1025552-kopi
P1025550
P1025578-kopi
P1025579-kopi
P1025580-kopi
P1025556-kopi
image1 (9)
image2 (5)
image0 (6)

12.01.2022                       Vigdis Haraldsdatter Bråthen 20.03.1948 - 30.12.2021


Kjære gode Vigdis.

Du kom inn i vårt liv i år 2000, da du kjøpte din første schäfer av oss.  Etter det er det blitt 2 Schäfere til og 1 Whippet.

Du var et hjertegodt hundemenneske og du har alltid gitt hundene dine det aller beste.

De har betydd mer enn mye for deg og du for dem!  Du har vært med i Trinento-familien i mange år, og når du var på Trinentotreffene var du et naturlig midtpunkt.  Din positive energi, og din evne til å få folk til å føle seg vel og velkommen i teamet er gull verdt i slike samlinger, alt ble lettere med deg på laget.  Du snakket med alle, bød på deg selv og kom med råd og vink.

Du stod på med hund hele dagen og hjalp til med alt som skulle gjøres i tillegg.  Det var aldri nei i din munn.  I team Trinento har du satt skikkelig fotavtrykk, og plassen din blir tom og vanskelig å fylle.  Blid, morsom, kunnskapsrik, lite selvhøytidelig, inkluderende, energibunt - ja dette er ord som beskriver deg veldig godt.

Team Trinento savner deg!

Vi lyser fred over ditt minne.

08.01.2022 Godt nytt år alle sammen - vi vil bare minne dere på årets Trinento treff 9-11 september 2022! Sett av helgen allerede nå! Vi gleder oss til å treffe hele  Trinento gjengen igjen med trening og sosialt samvær. Husk - her kan ALLE bli med. Nærmere info kommer !! Se her